Paikalliset

Demarit tavoitteli Vaasan vaalipiirissä kolmea paikkaa, mutta saivat kaksi: "Se on tappio, mä sanon suoraan"

Seinäjoen Demarit viettivät vaalivalvojaisia perinteisesti Työväenyhdistyksen tiloissa.

Matias Helinko

SDP lähti vaaleihin tavoittelemaan Vaasan vaalipiirin alueelta kolmea kansanedustajaa.

13,4 prosentin kannatus ja 1,6 prosenttiyksikön kannatusnousu oikeuttavat kuitenkin ainoastaan kahteen paikkaan. Kolmas paikka jäi lopulta noin 1400 äänen päähän. Vaasalainen Matias Mäkynen oli 11 192 äänen vertailuluvalla ensimmäinen Eduskunnan ulkopuolelle jäänyt ehdokas.

– Se on tappio, mä sanon suoraan. Piirin tavoite oli kolme paikkaa, ja sen eteen on tehty töitä. Pettymys, Seinäjoen Demareiden puheenjohtaja Eetu Lehtola toteaa.

Puolueen valtakunnallinen 17,7 prosentin kannatus on linjassa Vaasan vaalipiirin pitkän linjan tuloksen kanssa.

– Se on aina ollut Vaasan vaalipiirissä noin miinus viisi valtakunnallisesta kannatuksesta, ja se oli tiedossa myös nyt.

Odotusten mukaisesti vaalipiirin demariäänikuningattareksi nousi Jutta Urpilainen 11002 henkilökohtaisella äänellä. SDP:n toisen paikan lunasti vaasalainen Kim Berg 6726 äänellä.

Alueen demariäänet menivät näissä vaaleissa osittain uuteen jakoon, kun edellisissä vaaleissa 4608 ääntä kerännyt Harry Wallin ilmoitti jättävänsä Eduskunnan.

Seinäjoen Demareilla oli asettaa vaaleihin kolme suhteellisen tasavahvaa ehdokasta. Tarja Tenkula keräsi 1749 ääntä, ja uusina ehdokkaina vaaleihin lähteneet Eetu Lehtola 958 ääntäja Harri Jokiranta 1772 ääntä.

Kahden seinäjokelaisen tulevan kansanedustajan, Keskustan Pasi Kivisaaren ja Kokoomuksen Paula Risikon, rinnalla demarit olisivat mielellään nähneet myös oman kansanedustajan Seinäjoelta.

– Siinä olisi ollut kolmen kopla hyvänä lisänä. Kyllä se vaan vaikuttaa, jos alueella on kansanedustaja, Tenkula toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat