Paikalliset

Pääsiäiskokot ja -valakiat jäävät tänä pääsiäisenä todennäköisesti polttamatta – Pelastuslaitoksen mukaan maastopalon vaara on suuri

Arkistokuva

Ilmatieteenlaitoksen turvallisuussääpalvelun mukaan Etelä-Pohjanmaan alueelle olisi ennusteiden mukaan odotettavissa maastopalovaroitus pääsiäislauantaiksi.

Toistaiseksi lämmin ja vähäsateinen kevät on aiheuttanut ruohikkopalovaaran naapurimaakunnan Pohjanmaan alueella, missä avotulenteko on tällä hetkellä kielletty maastopalovaroituksen vuoksi.

– Mikäli maastopalovaroitus on pääsiäislauantaina voimassa Etelä-Pohjanmaan alueellakin, on avotulenteko kielletty. Tällöin myös kokkojen sytyttäminen on kielletty, Etelä-Pohjanmaan Pelastuslaitoksesta kerrotaan.

Nuotiota tai muuta avotulta ei saa sytyttää Ilmatieteenlaitoksen antaman metsä- tai ruohikkopalovaroituksen aikana tai jos olosuhteet kuivuuden, tuulen tai muun syyn takia ovat sellaiset, että metsäpalon, ruohikkopalon tai muun tulipalon vaara on ilmeinen.

– Näin ollen kehotamme pääsiäisen viettäjiä ja kokkojen sytyttäjiä olemaan valppaina sen suhteen, ovatko varoitukset alueella voimassa. Avotulen sytyttämiskiellon rikkominen on rangaistava teko. Pääsiäiskokko on avotulta ja avotulenteko on ruohikkopalovaroituksen aikana kielletty.

Maastopaloja on Etelä-Pohjanmaan Pelastuslaitoksen alueella tämän kevään huhtikuun aikana syttynyt jo 5 kappaletta: yksi turveaumapalo sekä neljä ruohikkopaloa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat