Paikalliset

Soinin luonto- ja erämessujen ohjelma valmis

Kuvituskuva

Sauvo Jylhä

Soinin luonto- ja erämessujen ohjelma on valmis. Vapun jälkeisenä viikonloppuna järjestettävien messujen juontajina toimivat Mikko "Peltsi" Peltola ja Tiina Väliaho. Kunnanjohtaja Juha Viitasaaren avattua messut ohjelma käynnistyy metsästyskoirien näytöksillä.

– Paikalla on yli 20 rotua pystykorvista bretoneihin, viiriäiskoiriin ja noutajiin. Samalla alueella pyörii nuorille suunnattu luonto- ja eräpolku, kertoo järjestelyissä mukana oleva Heikki Lehisalo.

Päivän aikana simulaattoriammunnassa voi kokea aidontuntuista metsästystä. Tasatunnein ja osastoilla kalahtelevat seppien työnäytökset. Samoin esitellään puukontekoa. Peltsi kertoo myös kokemuksiaan retkiltään ja eräharrastuksen muutoksesta. Messuilla voi myös suorittaa metsästäjäntutkinnon. Lisäksi osastoilla voi tutustua fileeraukseen, hirrenveistoon, eläinten täyttöön ja arboristitaitoihin. Nuoria viihdyttää tivoli ja lapsiparkki.

Messualueen ulkopuolella hevosrattaat kuljettavat Ahti Huvilaan, ravintolapöytiin ja terasseille. Multian-tie 29 ympäristössä Konekarhu-Jokke testaa koiria, Kuninkaantuvan historianäyttelyt ja myynti palvelevat ja Yhteistalon kahvila on auki koko päivän.

Sunnuntain retkeilypäivässä Kaihiharjulla ja Hermannin kämpällä on myynti- ja ruokailupisteitä. Ympäristössä on kaikille sopivia polkuja harjuilla, soilla ja järvimaisemissa. Seurakunta on mukana teemassa järjestämällä 2.5. Luontovirsi-illan ja 5.5. Luomakunnan sunnuntain jumalanpalveluksen.

Soinin Luonto- ja erämessut lauantaina 4.5. kello 10–15 ja retkeilupäivä sunnuntaina 5.5. kello 11–15.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat