Puheenaihe

Pariskunnan öinen sankariteko: Pelastivat miehen hyisestä merestä neuvokkaalla toiminnalla

Kuvituskuva.

Kalle Kosunen

Turun hätäkeskukseen sai puoli yhden aikaan sunnuntain vastaisena yönä tiedon, että Matildedalin venesatamassa Salossa kuului avunhuutoja mereltä.

Merivartiosto kertoo nyt tiedotteessaan, kuinka neuvokas pariskunta pelasti miehen hyiseltä kohtalolta.

Venesatamassa veneessään nukkumassa ollut pariskunta oli herännyt ja kuullut avunhuutoja. Mies oli pukeutunut heti pelastautumispukuun ja nainen oli soittanut hätäpuhelun.

Välittömästi hätäpuhelun jälkeen pariskunta lähti selvittämään avunhuutojen lähdettä.

– Erinomaisen mallikkaasti toiminut pariskunta onnistui paikantamaan pimeällä merellä veden varassa olleen miehen joka roikkui kiinni veneensä perässä, Merivartiosto kertoo.

Pariskunta nouti pelastusrenkaan laiturilta, ja renkaalla he vetivät miehen paikkaan kohti rantaa. Avukseen he huusivat rannalta kaksi miestä, joiden avulla mies onnistuttiin pelastamaan laiturille. Mieheltä riisuttiin märät vaatteet, hänelle annettiin takit ja hänet käärittiin veneestä noudettuun avaruuslakanaan.

Meripelastuskeskus Turku hälytti paikalle venepartion, meripelastushelikopterin, lääkärihelikopterin, ensihoitoyksikön ja useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

Veden varasta pelastettu oli Meripelastuksen mukaan alilämpöinen mutta tajuissaan oltuaan veden varassa noin puoli tuntia. Mies tarkistettiin ja kuljetettiin jälkihoitoon. Syy miehen mereen joutumiselle ei ole selvinnyt.

– Joka tapauksessa ilman avunhuudot kuullutta ja niiden jälkeen esimerkillisesti toiminutta pariskuntaa, olisi mies hyvin todennäköisesti menehtynyt mereen, tiedotteessa kerrotaan.

Matildedalissa oli tapahtuma-aikaan pakkasta -1 astetta ja meriveden lämpötila oli noin +7 astetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat