Paikalliset

Jouppilanvuoren elämysportaat ovat lähes valmiit – kesäkuussa järjestetään jo ensimmäinen porrasjuoksu

Riina Haapala

Lakeuden Elämysliikunta ry:n hallinnoima Jouppilanvuoren elämysportaat -hanke etenee suotuisasti. Talkoot ovat talven jäljiltä alkaneet ja tekemättä on enää ylänousun 40 metrin osuus. Portaat tarkastetaan kesäkuun alkupuolella ja sen jälkeen niillä voi turvallisesti kulkea.

Tämänkin jälkeen hanke kuitenkin jatkuu. Pääportaiden lähtötasanne ja puolivälitasanne sekä valot valmistuvat elokuun puoleenväliin mennessä ja ylätasanne mahdollisesti syksyn aikana.

– Elämysportaita on tehty viime syksystä alkaen Lakeuden Elämysliikunnan toimesta hyvässä yhteistyössä useiden seurojen ollessa mukaan talkoissa. Portaat valmistuvat, ja uskomme että tulevat todella tarpeeseen. Erilaiset tapahtumat ovat tervetulleita elämysportaille. sanoo elämysportaiden projektipäällikkö Hannu Salo Lakeuden Elämysliikunta ry:stä.

 

Elämysportaiden ensimmäinen tapahtuma, Joupiskan Vertikaalitonni, järjestetään keskiviikkona 19. kesäkuuta. Vertikaalitonni on porrasjuoksutapahtuma kaikille liikkujille kuntoilijoista huippu-urheilijoihin. Vertikaalitonnissa kierretään elämysportaita niin kauan, että tuhannen nousumetrin tavoite saavutetaan. Käytännössä tämä tarkoittaa 20 kierrosta. Yhden kierroksen pituus on 500 metriä, joten yhteismatkaa tulee 10 kilometriä ja nousumetrejä 1000 metriä eli kilometri.

Sarjoja tapahtumassa on neljä. Yksilösarjat miehille ja naisille, sekä kaksi joukkuesarjaa: yhteisöjoukkueet ja yritysjoukkueet. Yksilösarjoissa urheilija suorittaa yksin Vertikaalitonnin eli 20 kierrosta, 1000 nousumetriä ja 10 kilometrin matkan. Yksilösarjat on suunnattu hyväkuntoisille liikunnanharrastajille sekä kilpaurheilijoille.

Joukkuesarjoissa Vertikaalitonni suoritetaan joukkueena viestinomaisesti 3–8 jäsenisenä joukkueena. Yhteisöjoukkueet voivat koostua esimerkiksi seuroista, joukkueista, yhdistyksistä tai kaveriporukoista koostuvista joukkueista. Yritysjoukkueet voivat olla esimerkiksi yrityksen henkilökunnasta, asiakkaista tai yhteistyökumppaneista koostuvia joukkueita.

Kisassa on pyritty siihen, että kyseessä on enemmän elämyksellinen tapahtuma kuin verenmakuinen kilpailu.

Ilmoittautuminen tapahtumaan alkaa keskiviikkona 22. toukokuuta tapahtuman nettisivuilla. Tapahtuman osallistujamäärä on rajattu 30 yksilöurheilijaan ja 60 joukkueeseen. Joupiskan Vertikaalitonni -tapahtuman järjestelyistä vastaa Seinäjoen Hiihtoseura.

– Lakeuden Elämysliikunta on tehnyt erinomaista työtä seinäjokisten liikuntaharrastusten mahdollistamiseksi, ja elämysportaat ovat tästä mainio esimerkki. Olemme Seinäjoen Hiihtoseurassa innolla valmistelemassa elämysportaille järjestettyä toimintaa, joista Joupiskan Vertikaalitonni on ensimmäinen tapahtumamme. Pyrimme tekemään tapahtumasta sellaisen, johon mahdollisimman moni liikunnan harrastaja voi osallistua. Haastamme tapahtumaan mukaan eri lajien harrastajia, joko yksilösarjaan, tai joukkuesarjoihin. Mikä voisi olla parempi tapa valmistautua Juhannuksen viettoon kuin Vertikaalitonni hyvässä seurassa, sanoo tapahtumaa järjestävä Teemu Majasaari Seinäjoen Hiihtoseurasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Jouppilanvuoren Elämysportaat rakennetaan perinteisenä pohjalaisena talkootyönä29.8.2018 07.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat