Paikalliset

Kauhajoen yhteishanke mukana Vuoden yhteisrakentamisteko -kilpailussa

Sunetin ja Suupohjan Seutuverkon yhteishanke on mukana Traficomin kisassa. Kuvituskuva.

Sami Rahkonen

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Vuoden yhteisrakentamisteko -kilpailussa etsitään uusia toimintatapoja, joilla maaurakointia vaativien infratöiden yhteensovittaminen eri toimijoiden kesken yleistyisi ja helpottuisi.

Yhteisrakentamisessa eri verkkojen, esimerkiksi sähkö-, tele-, liikenne- ja vesihuoltoverkkojen, maaurakointia vaativat työt suoritetaan yhdessä.

– Kilpailun tavoitteena on lisätä yhteisrakentamista, kokeilla uusia toimintatapoja yhteisrakentamisessa, helpottaa toimijoiden välistä yhteistyötä ja yhteistyöstä sopimista, kertoo Traficomin johtava asiantuntija Päivi Peltola-Ojala.

Kilpailussa on kaksi sarjaa, kunta- ja yrityssarja. Kuntasarjaan ilmoitettiin seitsemän hanketta ja yrityssarjaan 14 hanketta.

– Emme rajoittaneet kilpailuun osallistuvien hankkeiden muotoa etukäteen ja tämä osoittautui oikeaksi päätökseksi. Mukana on nyt muun muassa uusia älykkäitä rakentamismenetelmiä, tiedonjakokanavan kehittämiseen keskittyviä hankkeita ja ihan perinteisiä verkkojen yhteisrakentamishankkeita, kertoo Peltola-Ojala.

Etelä-Pohjanmaalta kisassa on mukana Sunetin ja Suupohjan Seutuverkon yhteishanke, joka kisaa kuntasarjassa. Kauhajoen kaupunki uusii katuvalokaapelointinsa ja Sunet laajentaa samalla alueella olevaa valokuituverkkoaan.

Vuoden yhteisrakentamisteko 2019 -kilpailuun ilmoitettiin yhteensä 21 hanketta ja voittaja valitaan marraskuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat