Paikalliset

Lattia-asentajat tarttuivat oluthanaan – Mallas Kabackan uusi yrittäjäkolmikko vaihtoi kokonaan uudelle alalle

Mallas Kabacka avasi uusien yrittäjien voimin perjantaina. Kuvassa vasemmalta yrittäjät Joni Kormano, Niko Kynsilehto ja Tatu Lahti.

Riina Haapala

Seinäjoen keskustassa sijaitseva Mallas Kabacka on saanut uudet yrittäjät. Avajaisia juhlittiin perjantaina.

Uusina yrittäjinä aloitti kolmikko, jonka tausta on kaikkea muuta kuin ravintola-alalla: viime vuosina he ovat työskennelleet lattia-asentajina.

Idea omasta yrityksestä alkoi itää jo viime kesänä.

– Haaveiltiin, että jotain uutta, kertoo Joni Kormano.

Kolmikko mietti muun muassa rautakauppaa ja kahvilaa, mutta nämä eivät ottaneet tuulta alleen. Syksyllä he alkoivat haaveilla omasta olutravintolasta.

– Aloimme tehdä yhteistyötä uusyrityskeskuksen kanssa ja saimme oman liiketoiminta suunnitelman valmiiksi, Tatu Lahti kertoo.

Tammikuussa kävi ilmi, että Mallas Kabacka on myynnissä.

– Mielessä oli Seinäjoen yrittäjien sanoma, että liikkuvaan junaan on aina helpompi hypätä, Lahti sanoo.

Asiat etenivät nopeasti ja kolmikko on ollut jo kuukauden työharjoittelussa ravintolassa.

– Olemme kaikki luonteeltamme sosiaalisia ja ulospäinsuuntautuneita ja tässä saa kohdata enemmän ihmisiä, yrittäjät perustelevat alanvaihdosta.

Ala ei ollut kenellekään ennestään tuttu.

– Kymmenisen vuotta on perehdytetty itseämme tiskin toisella puolella, Lahti nauraa.

Ennen avajaisia ravintolassa on tehty pientä pintaremonttia, kuten laitettu pöytiin lasikannet ja baaritiskiin uusi pinta.

– Koroke oli trukkilava, jonka päällä oli matto, nyt siinä on laminaatti. Ja telkkari tuotiin, sitä täällä ei ennen ollut, kertoo Niko Kynsilehto.

Pöydän ja lasikannen väliin jää pieni rako. Sitä varten ravintolasta löytyy polaroid-kamera, jolla otettuja kuvia voi ujuttaa lasin alle.

Jatkossakin ravintolasta tulee saamaan sekä ruokaa että juomaa. Uusia ruokalajejakin on tarkoitus kokeilla.

– Tavoitteena on saada olutkulttuuria nostettua ja olohuonehenkistä tunnelmaa. Tässä on valmiiksi hyvä ja vankka kanta-asiakaskunta.

Yrittäjäkolmikko kuitenkin toivoo, että kanta-asiakkaiden lisäksi myös uudet löytäisivät paikalle.

– Toivoisin, että porukka uskaltaisi tulla ja kokeilla uutta, Kormano sanoo.

Ravintola sijaitsee Maakuntatalossa, jonka yllä on väijynyt purku-uhka.

Yrittäjäkolmikko ei kuitenkaan ole tästä huolissaan, sillä taloa tuskin puretaan ainakaan kahden seuraavan vuoden aikana - jos purkupäätös tulee.

– Me pidämme tätä lähinnä mahdollisuutena. Tämän kahden vuoden aikana nähdään, mihin suuntaan lähdetään kehittämään ravintolaa ja tarvitaanko isompaa tilaa, Lahti sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat