Paikalliset

Seinäjoen paikallisliikenteessä aloittaa syksyllä uusi "Kauppalinja", ja 10-linja palaa Puskantielle

Matias Helinko

Seinäjoen kaupunkialueen paikallisliikenteen tehdään pieniä muutoksia syksystä alkaen.

Muutoksista suurin on uuden linjan hankinta lokakuusta alkaen, heti syysloman jälkeen. Linja numero 8 on nimetty ”Kauppalinjaksi”, ja se huomioi Jouppiin rakenteilla olevan Ideaparkin paikallisliikenteen palvelutason. Vuoro ajaa tunnin vuoroväleillä, ruuhka-aikoina 30 minuutin väleillä.

– Esitetyllä ratkaisulla parannetaan myös Framin kampuksen ja yrityskeskittymän palvelutasoa huomattavasti nykyisestä. Framin alue on ollut tähän saakka etenkin aamun työmatka- ja opiskelijaliikenteen osalta vaikeasti saavutettavissa, muutospaketissa perustellaan.

Uuden ”Kauppalinjan” lisäksi kaupunginhallitus on hyväksynyt liikennöitsijän, Härmän Liikenteen esittelemät muutokset nykyisiin reitteihin ja aikatauluihin 8.8. alkaen.

Esityksen muutokset tehdään linjoihin 6, 7, 10, 11 ja 13 sekä lauantain liikenteeseen. Kyseessä on Härmän Liikenteen mukaan hienosäädöstä, jota on tehty saatujen asiakaspalautteiden ja arkikokemushavaintojen perusteella.

Yksi paljon palautetta saaneista reiteistä on linja 10. Palautteiden mukaan reitti halutaan palauttaa kulkemaan Puskantien kautta.

– Esitetyssä muutoksessa linjan 10 lähtöpiste siirtyy Koulukadulle, jonka jälkeen reitti jatkaa Matkakeskuksen ja Puskantien kautta sairaalalle. Puskantien kierroksesta syntynyt aikataulun pidentyminen korvataan reittimuutoksella sairaalan alueella: uusi reitti kulkee Hanneksenrinteeltä Von Essenin katua pitkin Östermyrankadulle. Nykyiseen verrattuna reitistä jää pois Björkenheimin puistotien kierros vanhan sairaalan alueella. Huhtalantietä kulkeva linja 5 palvelee jatkossakin vanhan sairaalan alueen matkustajia.

Lisäksi kaupunkiliikenteessä tehdään hintojen tarkistus kymmenen vuoden jälkeen.

Elokuun alusta alkaen tehtävään hinnannostoa perustellaan yleisellä kustannustason nousulla.

– Ajankohta lippujen hintojen muutokselle on suotuisa, koska paikallisliikenteen palvelutasoa on myös nostettu syksyllä 2018 huomattavasti aikaisemmasta. Uusi ”kauppalinja” 8 sekä esitetyt lisälähdöt linjoihin 7 ja 11 parantavat palvelutasoa entisestään, esittelyssä perustellaan.

Aikuisten kertalipun hinta nousee kahdesta eurosta kolmeen euroon. Kertalippujen sijasta kaupunkiliikenteen operaattori pyrkii ohjaamaan asiakkaitaan aktiivikäyttäjiksi. Kausilipputuotteissa matkan laskennallinen hinta on jää alle euroon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat