Paikalliset

Altia ja Koskenkorvan tislaamo kiertotalouden kiinnostavimmat -listalle – toimitusjohtaja: "On kunnia päästä mukaan"

Kuvituskuva

Päivi Tuovinen

Altia ja Koskenkorvan tislaamo on valittu mukaan Sitran kokoamalle Kiertotalouden kiinnostavimmat -listalle.

Sitran lista kokoaa yhteen Suomen inspiroivimmat kiertotalouden yritysesimerkit. Listaus julkaistiin ensimmäisen kerran lokakuussa 2016, ja sitä on tämän jälkeen päivitetty kolme kertaa. Altia valittiin nyt mukaan listalle Koskenkorvan tislaamon kiertotalouden edelläkävijyyden myötä.

– On kunnia päästä mukaan Kiertotalouden kiinnostavimmat -listalle. Olemme tehneet Koskenkorvalla pitkäjänteistä ympäristötyötä jo vuosien ajan, ja kiertotalous on koko tehtaan toiminnan keskiössä. Hyödynnämme viljaviinan valmistuksessa syntyvät sivuvirrat kaupallisesti, ja oman biovoimalaitoksen myötä tehtaan jätteiden kierrätys- ja hyötykäyttöaste on noussut 99,9 prosenttiin, kertoo Altian toimitusjohtaja Pekka Tennilä.

Koskenkorvan tislaamon bio- ja kiertotalous toi Altialle kansainvälisen juoma-alan Green Company of the Year -palkinnon marraskuussa 2018.

 

Altian Koskenkorvan tislaamo hyödyntää raaka-aineena käyttämänsä suomalaisen ohran kokonaan. Ohran kuoret, joita ei muuten hyödynnettäisi tehtaan tuotannossa, poltetaan omassa biovoimalaitoksessa, joka tuottaa höyryenergiaa tislaamon tarpeisiin.

Biovoimalaitoksen ja uusiutuvan energian ansiosta Koskenkorvan tehdas on yli puolittanut hiilidioksidipäästönsä vuoden 2014 jälkeen. Siirtyminen ohran kuorien energiahyödyntämiseen on parantanut tehtaan kustannustehokkuutta ja nostanut tehtaan polttoaineomavaraisuuden höyryenergiantuotannossa noin 60 prosenttiin.

Loppuvuodesta 2014 valmistunut Koskenkorvan biovoimalaitos käyttää ohrankuorta pääasiallisena polttoaineenaan. Ohraa kuoritaan Koskenkorvan viljaviina- ja tärkkelystuotannossa ympärivuotisesti. Koskenkorvan biovoimalaitos on tekniikaltaan ja polttoainesovellukseltaan ensimmäinen Suomessa.

Viljaviinan lisäksi Koskenkorvan tehdas tuottaa tärkkelystä ja eläinrehujen raaka-ainetta, joita syntyy viljaviinan valmistuksen sivuvirtoina. Jopa käymisprosessissa syntyvää hiilidioksidia otetaan talteen ja hyödynnetään esimerkiksi kasvihuoneviljelyssä. Ohratärkkelystä toimitetaan muun muassa paperi- ja kartonkiteollisuuden sekä elintarviketeollisuuden ja panimoiden käyttöön. Biovoimalaitoksesta syntyvä tuhka hyödynnetään lannoitteena lähialueiden pelloilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Altian Koskenkorvan tehtaalle tunnustus kiertotalouden hyödyntämisestä tuotannossa21.11.2018 10.45
Koskenkorva Vodkan brändiuudistus toi Altialle Effie Awardsin pääpalkinnon26.1.2018 13.07
Seinäjokelainen verkkohuutokauppa valittiin Sitran kiertotalouden kiinnostavimmat -listalle16.5.2019 15.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat