Paikalliset

Etelä-Pohjanmaa sai 2,3 miljoonaa euroa lisää työllisyysmäärärahaa

Kuvituskuva.

Ella Kajaste

Työ- ja elinkeinomisteriö jakoi 2,3 miljoonaa euroa lisää työllisyysmäärärahaa Etelä-Pohjanmaalle. Määräraha kohdennetaan työvoimakoulutukseen ja valmennuspalveluiden hankintaan.

Määrärahaa käytetään tänä vuonna erityisesti yrityksille myönnettävään palkkatukeen, jos ne työllistävät pitkään työttömänä olleen henkilön. Vuonna 2018 eteläpohjalaiset kunnat ja yritykset ovat saaneet palkkatukea 1 240 henkilöstä, joista karkeasti arvioiden 800 on työllistynyt yksityiselle sektorille. Viime vuonna palkkatukea on maksettu yhteensä noin yhdeksän miljoonaa euroa. Yksityisen sektorin osuus tästä on noin 5,8 miljoonaa.

Etelä-Pohjanmaalla on tehty alkuvuodesta aktiivista työvoimapolitiikkaa ja työllisyysmäärärahaa on käytetty erilaisiin TE-palveluihin työttömien asiakkaiden työllistymiseksi 8,6 miljoonaa euroa. Vaikka työttömien määrä on maan toiseksi alhaisin (6064 henkilöä) on työttömänä silti paljon nuoria alle 25-vuotiaita (940 henkilöä). Yli 50-vuotiaita työttömiä on reilu kolmannes (2304 henkilöä) ja osatyökykyisiä työttömiä 975 henkilöä.

Palkkatukea voi saada jopa 30-50 prosenttia palkkauskustannuksista kun ottaa työsuhteeseen esimerkiksi pitkään työttömänä olleen henkilön. Palkkatukea haetaan sähköisesti TE-toimistosta ja päätös tehdään viikon sisällä hakemuksen jättämisestä. Tarvittaessa TE-toimisto etsii sopivan henkilön tarjolla olevaan työtehtävään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat