Paikalliset

Seinäjoen tarkastuslautakunnalta kritiikkiä lisääntyneestä lainanotosta: "Velkaantumiskehitys tulee saada hallintaan"

Lue uusin printtilehti tästä.

Seinäjoen tarkastuslautakunta on antanut arviointikertomuksensa vuodesta 2018.

Tarkastuslautakunnan tehtävänä on kiinnittää huomiota toiminnan, toimintatapojen sekä palvelujen järjestämisen tuloksellisuuteen ja tarkoituksenmukaisuuteen. Tarkastuslautakunta antaa vuosittain kaupunginvaltuustolle arviointikertomuksen, jossa esitetään arvioinnin tulokset. Arviointikertomus on tarkastuslautakunnan käsitys siitä, miten kaupunginhallitus, muut kaupungin viranomaiset ja kaupungin tytäryhtiöt ovat onnistuneet valtuuston tahdon toteuttamisessa.

Vuosi 2018 oli kuntataloudessa heikko vuosi, joka näkyi myös Seinäjoen kaupungin taloudellisissa tunnusluvuissa. Vuosikate puolittui edelliseen vuoteen verrattuna ja tilikauden tulos oli negatiivinen. Verotulojen ja valtionosuuden sekä toimintakulujen heikentymisen lisäksi kaupungin rahoitusasemaa kuvaavat tunnusluvut ovat edelleen heikentyneet. Tarkastuslautakunta kiinnitti huomiota voimakkaana jatkuneeseen lainakannan kasvuun, joka erottuu vertailukaupunkien asukaskohtaisesta lainakannasta. Tarkastuslautakunnan näkemyksen mukaan velkaantumiskehitys tulee saada hallintaan ja päätöksenteossa tulee sitoutua taloudellisesti kestävään kehitykseen.

Tarkastuslautakunnan arvioinnin painopisteenä ovat vuonna 2018 olleet arviointisuunnitelman mukaiset arviointikohteet henkilöstöpalvelut, sosiaalityö, terveydenhuolto ja perusopetus sekä Etelä-Pohjanmaan Pelastuslaitos -liikelaitos. Tytäryhtiöistä arviointikohteena olivat Seinäjoen Energia -konserni, Seinäjoen Kaupunginteatteri Oy ja Seinäjoen Työterveys Oy. Lisäselvityksen tarkastuslautakunta pyysi ikäihmisten palvelujen tulosalueelta.

Seinäjoen kaupunginvaltuusto käsittelee tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen kesäkuun kokouksessaan, minkä jälkeen kaupunginhallitus antaa valtuustolle tiedot toimenpiteistä, joihin se aikoo ryhtyä arviointikertomuksessa esitettyjen johtopäätösten sekä havaintojen ja suositusten perusteella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tarkastuslautakunta pyytää "Avaruuden pääkaupunkia" palaamaan todellisuuteen ja päivittämään strategiansa4.12.2018 16.17

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat