Paikalliset

"Ei hetkeen mitään ravintoloihin liittyvää", ajatteli Juke Kataja-Rahko – toisin kävi ja nyt hän avaa laivaravintolan ovet Seinäjoella

Laivaravintola Joella avaa ovensa helatorstaina. Sitä ennen on tehty pientä pintaremonttia.

Riina Haapala

Laivaravintola Joella Seinäjoen jokivarressa avaa ovensa helatorstaina. Ravintolaa alkaa pyörittää Jukka ”Juke” Kataja-Rahko, joka on monelle tuttu niin pesäpallosta, ravintoloista kuin musiikkimaailmastakin.

Viimeksi Kataja-Rahko on tullut tutuksi aurinkorannikolla.

– Vuonna 2001 menin Espanjaan työharjoitteluun ja siitä se lähti. Aluksi järjestin pesisporukoiden treenireissuja, sitten vein bändejä, Kataja-Rahko kertoo.

Kataja-Rahko piti Fuengirolassa myös baaria.

Nyt pääkallopaikka on Seinäjoella, sillä perheeseen on tulossa vauva aivan lähiaikoina.

Espanjassa Kataja-Rahko innostui padelista. Padel-kenttien tulo Seinäjoelle teki paluusta helpompaa, sillä Kataja-Rahko myös opettaa lajia.

– Haluan padelin ympärillä touhuta jatkossakin, hän sanoo.

Laivaravintolassa yhdistyvät kaikki: ruoka, musiikki ja urheilu, sillä padel-kentät tulevat aivan lähelle. Kataja-Rahko on myös hakenut kentille lupaa laivaravintolan viereen.

Laivaravintolan yrittäjäksi Kataja-Rahko päätyi, kun Teemu Viitala, joka on yksi laivaravintolan omistajista ja Kataja-Rahkon lapsuudenkaveri, soitti ja kysyi, kiinnostaisiko vähän erilainen projekti.

– Viikon ajan mietin plussia ja miinuksia paperille ja tässä nyt ollaan.

Viitalan ja muutaman muun kanssa Kataja-Rahko on aiemmin pyörittänyt baareja. Vuosi sitten Kataja-Rahko luopui Fuengirolan ravintolastaan ja sanoi, ettei hetkeen mitään siihen liittyvää.

– Ei pitäisi sanoa, Kataja-Rahko nauraa.

Laivaravintola tuntuu kuitenkin edelleen hyvältä ratkaisulta ja yksi iso tekijä on miljöö.

– Ja se, että olen kymmenen vuotta ravintola-alalla ollut ja kertaakaan ei ole ollut kunnon keittiötä. Tässä oli mahdollisuus siihenkin.

Ennen avaamista on laivaravintolassa tehty remonttia. Alkuun Kataja-Rahkon pariskunnan ajatuksena oli ”vain avata”, mutta lopulta päätettiin, että kun nimi ja kaikki vaihtuvat, käydään koko ravintola läpi. Mitään valtavaa remonttia ei ole tehty vaan lähinnä pieniä parannuksia.

– Tilkitty paikkoja, maalattu, käsitelty terassi, Kataja-Rahko luettelee.

Otteen on tarkoitus olla ennen kaikkea rento, mikä näkyy Kataja-Rahkon mukaan niin ruoissa kuin juomissa.

– En aio tuoda tapaksia, mutta haluan, että täällä on rento, nopea ja freesi meininki niin ruoka- kuin juomapuolella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat