Paikalliset

Törnävän leirintäalueen rantaan valmistui sauna – Talvikäyttöä avantosaunana harkitaan vielä

Seinäjoen leirintäalueelle on talven ja kevään aikana rakennettu uusi sauna ja uimapaikka. Kesällä sauna on leirintäalueen matkailijoiden käytössä, mutta sesongin ulkopuolla sauna on vuokrattavissa joko kokouskäyttöön tai pelkästään tilaussaunaksi. Talvikäytöstä tullaan vielä käymään keskusteluja. Yksi vaihtoehto on avantosauna.

Matias Helinko

Seinäjoen leirintäalueen omistava Seinäjoen kaupunki ja alueen päivittäisestä toiminnasta vastaava SJK-juniorit ovat päivittäneet leirintäalueen rakennuskantaa ja palveluita.

Kolmelle vuodelle jaksotettu noin puolen miljoonan euron kehittämis- ja investointisuunnitelman toteutuksen tuorein uutuus on alueen pohjoispäähän talven aikana rakennettu saunarakennus, joka otettiin virallisesti käyttöön helatorstaina leirintäalueen avajaisissa.

Uusi saunarakennus on suunniteltu monikäyttöiseksi. Sauna palvelee kesäisin ensisijaisesti leirintäalueen asiakkaita, mutta sitä voidaan käyttää saunomisen lisäksi kokous- ja majoitustilana ympäri vuoden.

SJK-junioreiden toiminnanjohtaja Hannu Huillan mukaan seuralla on ollut vastaavalle tilalle jo aikaisemmin kysyntää esimerkiksi kokouskäytössä. Käyttö talvisaunan on edelleen keskusteluissa.

– Pääsääntöisesti sauna on tietysti matkailijoiden käytössä, mutta sesongin ulkopuolella sauna on vuokrattavissa joko kokouskäyttöön tai pelkästään tilaussaunaksi. Talven käytön ja avantouinnin mahdollisuudesta käymme edelleen keskustelua toimintamuodoista. Kyselyjä on jo joka tapauksessa tullut kaupunkilaisilta, Huilla kertoo.

Avantouinti olisi mahdollista, sillä saunan lisäksi Seinäjoki-rantaan on valmistunut uusi uima- ja kastautumispaikka. Rannassa on tehty ruoppaus, jonka yhteydessä pohjasta on siirretty mutaa ja irtokiviä. Lisäksi palokunta on tutkinut ja varmistanut pohjan turvallisuuden.

Kehittämissuunnitelman ensimmäinen osuus toteutettiin jo viime vuoden keväällä, kun alueelle rakennettiin seitsemän uutta mökkiä ja kunnostettiin vanhoja.

Majoitustilojen rakentamisen ja kunnostamisen lisäksi alueella on uusittu muun muassa matkailuajoneuvojen sähköpaikkoja,

Seuraava merkittävä uudistus on kesäksi 2020 valmistuva uusi huoltorakennus, jonka oli alkuperäisen suunnitelman mukaan määrä valmistua jo tälle kaudelle. Nykyisen huoltorakennuksen kapasiteetti ja toiminnot ovat jäänet kasvaneen matkailijamäärien vuoksi vanhanaikaiseksi.

Leirintäalueen viime kesä oli ennakko-odotusten mukaan kiireinen, ja alueen yöpymismäärät kasvoivatkin merkittävästi.

Yöpymisiä oli touko-syyskuussa noin 12 500, mikä on 35 prosenttia enemmän kuin kesäkaudella 2017.

Huilla uskoo, että kuluvalle vuodelle on syytä odottaa kysynnän pysyvän viime vuoden tasolla, siitä huolimatta, että Seinäjoella ei ole tänä vuonna suuria kesätapahtumia samassa määrin kuin kahtena edellisenä vuotena.

Pienempiä, leirintäalueen kysyntää nostavia tapahtumia kuitenkin riittää: motoristien sekä koiraharrastajien kokoontumisia.

– Myös tietoisuus meidän leirintäalueen tason nostosta on kiirinyt ympäri Suomea. Etenkin karavaanareiden keskuudessa olemme saaneet paljon kiitosta yleisestä siisteydestä ja palveluiden tason nostosta, Huilla kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat