Puheenaihe

Pikku G laittoi kaikki rahansa peliin: Massiivinen riski kannatti – "Skypen perustaja on yksi pääsijoittajistamme"

Pikku G

Warner Music Finland

Jos Henri Vähäkainulle olisi reilut kaksi vuotta sitten kerrottu missä hän on nyt, hän olisi todennäköisesti nauranut epäuskoisesti päälle.

Kuitenkin tässä hän on: Warnern Musicin haastatteluhuoneessa kertomassa Pikku G:n uudesta juuri ilmestyneestä paluulevystä.

– Rehellisesti sanottuna en voinut mitenkään uskoa, että Pikku G tulisi vielä takaisin, mies päivittelee.

Vähäkainun paluu 2000-luvun alkupuolella villinneen räppärin saappaisiin alkoi yhdestä tilauskeikasta ja paisui kesän mittaiseksi festarikiertueeksi. Aika nopeasti miehelle kävi kuitenkin selväksi, että Pikku G ei olisi pelkkä nostalgia-artisti.

– Oli omalla tavallaan aika rankkaa löytää se, että miltä Pikku G kuulostaa tänä päivänä. Tosi moni asia on kuitenkin muuttunut niistä ajoista, kun itse aloitin. Esimerkiksi sosiaalinen media on muuttanut artistin ja fanin vuorovaikutuksen täysin.

Vähäkainu järkeili, että jos artisti avaa yksityiselämäänsä faneille somen kautta yhä enemmän, niin miksi hän pitäisi sitä piilossa levyllä. Tuloksena oli albumi, jota mies kutsuu elämänsä henkilökohtaisimmaksi.

– Onhan tässä vuosien varrella ollut kaikenlaista. Ylä-ja alamäkeä. Kun niistä puhuu tarpeeksi aidosti, niin ihmiset pystyvät samastumaan.

– Olen saanut levystä tähän mennessä tosi kivaa palautetta. Ihmiset sanovat, että se kuulostaa aikuiseksi kasvaneelta Pikku G:ltä. Ja se tuntuu mahtavalta, mies hymyilee.

Vähäkainu kertookin osanneensa vasta nyt toisella tulemisellaan nauttia esimerkiksi festarikeikkojen tunnelmasta.

– Nyt asiat ottaa jotenkin rennommin. Luulen, että se näkyy uudessa musassakin.

– En ole kuitenkaan mitenkään hylkäämässä vanhaa Pikku G:n tuotantoa. Olen kuullut, että ne biisit ovat monelle olleet sukupolvikokemus ja haluan ehdottomasti pitää ne ohjelmassa.

Ennen Pikku G:ksi palaamista Vähäkainu päätyi teknologia-alalle. Mies suunnitteli kavereidensa kanssa omaan käyttöön ohjelmiston, joka toimii työkaluna yritysten digitalisaation helpottamiselle.

Pian he huomasivat, että sana oli alkanut kiiriä. Tuolloin Vähäkainu ja hänen ystävänsä päättivät ottaa suuren taloudellisen riskin.

– Monet muut alkoivat kiinnostua siitä ihan ulkomaita myöten. Pistimme kaikki rahat peliin ja aloimme kehittää tuotetta markkinoille. Ensimmäiset vuodet olivatkin sellaisia, että ei tullut nostettua liksaa ollenkaan. Piti vaan huolehtia, että työntekijät saavat rahansa.

Tällä hetkellä miehen firmalla pyyhkii hyvin.

– Skypen perustaja on yksi pääsijoittajistamme ja meillä on yli 200 000 sovelluskäyttäjää yli sadasta maasta.

Pikku G tunnetusti lauloi alkuvuosinaan Me ollaan nuoriso, me ollaan tulevaisuus. Vähäkainu on omassa roolissaan ottanut tähän konkreettisen näkökulman.

– Jeesaan paljon nuoria yrittäjiä ja käyn kouluissa puhumassa aiheesta. Yrittäjänä olo ei aina ole helppoa ja en olisi itse lähtenyt siihen, jos olisin tiennyt etukäteen mitä kaikkea pitää kestää.

– Toisaalta omalla tavallaan olen aina ollut yrittäjä. Sitähän artistina oleminenkin on.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat