Paikalliset

Kasperi–Kivistö-seura lanseerasi kesälounaskortin lapsille

Kasperi-Kivistö-seura ja Kasperin Toimintojen talo lanseerasivat kesäksi lounaskortin lapsille, jotka syövät talolla arkisin yhdessä muiden asiakkaiden kanssa.

Matias Helinko

Kouluikäiset siirtyivät viikonloppuna jo kesälomalle, mutta useimpien lasten vanhempien lomat ovat vasta edessä.

Säännöllinen kouluruokailu ei kesällä rytmitä lasten ja nuorten arkea, vaan useat heistä joutuvat kantamaan enemmän vastuuta omasta ruokailustaan.

– Yhtä lailla ruokailun toteuttaminen loma-aikana voi olla monelle vanhemmalle stressaavaa, Kasperi–Kivistö-seuran varapuheenjohtaja Sari Koukkari ajattelee.

– Itseäni vanhempana on jo vuosia mietityttänyt lasten syöminen kesäaikaan, kun päiväkoti- ja kouluruokailut jäävät pois, eikä loma-ajat täsmää vanhempien loma-aikojen ja -määrien suhteen. Yli kaksi kuukautta on pitkä aika syödä valmisruokia, etenkin jos kyseessä on paljon liikkuva nuori.

Koukkarin oman pohdinnan seurauksena Kasperissa on haettu uusia avauksia. Perinteinen kaupunginosayhdistys Kasperi–Kivistö-seura sekä Kasperin Toimintojen talo ovat lanseeranneet kesän ajaksi alakouluikäisille ja sitä nuoremmille suunnatun kesälounaskortin. Ajatuksena on, että kesälläkin tulee varmistaa hyvän, terveellisen ja helpon lounaan saatavuus.

Maanantaina käyttöön otetun lounaskortin hinnasta seura maksaa osan, joten ruokailijan osuudeksi passin hinnasta jää 20 euroa. Summalla saa kymmenen lounasta Toimintojen talon tarjoilusta.

Alkuviikkoon mennessä korttinsa oli lunastanut 20 henkilöä. Seuralla oli mahdollisuus maksaa tänä kesänä passi 100 henkilölle.

– Toimintojen talo lähti heti mukaan ideaan. Heillä oli samanlainen ajatus nuorten ruokailusta. Kovasti on tullut kiitosta, ja ideaan ollaan oltu tyytyväisiä, Koukkari kertoo.

– Ja jos kortti otetaan hyvin vastaan, tulevaisuudessa kortteja voidaan myydä isompikin määrä.

Kortin arvo ei perustu pelkkään ruokailuun ja ravintoon. Koukkari näkee lounashetkessä myös sosiaalisen ulottuvuuden: erilaisten ihmisten kohtaamisen.

– Itse ajattelen, että lounas Toimintojen talolla on nimenomaan sosiaalinen tapahtuma, jonka kuluessa näkee eri ikäisiä ihmisiä eri taustoista ja samalla oppii sosiaalisia taitoja.

Kaupunginosaseuran idean saa Koukkarin mukaan kopioida. Se olisi itse asiassa heidän mukaansa suotavaa.

– Ajattelen, että vastaavaa toimintaa saisi olla laajemminkin ympäri kaupunkia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat