Paikalliset

Poliisi: Kurikan Wilma-tietomurto on selvitetty – Kaikki rikolliseen tekoon epäillyt olivat tekohetkellä alle 15-vuotiaita

Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo / arkisto

Pohjanmaan poliisilaitoksen Seinäjoen tutkintaryhmällä on ollut tutkittavana Kurikan Jalasjärvellä tapahtunut koulun Wilma -järjestelmän tietomurto.

Poliisille tehtiin rikosilmoitus 21.2.2019, kun oppilaat olivat saaneet Wilman kautta epäasiallisia ja törkeitäkin viestejä. Myös oppilaiden huoltajat olivat yhteydessä kouluun viesteistä.

Tutkinnassa saatiin selvitettyä, että muutamat oppilaat olivat saaneet urkittua opettajan tunnukset, joilla oli kirjauduttu sisään järjestelmään. Lisäksi tunnuksia oli jaettu useammille henkilöille, jotka olivat myös myöhemmin kirjautuneet järjestelmään. Järjestelmän kautta oli lähetetty viestejä muille oppilaille.

Poliisista korostetaan, että tietomurtoon voi syyllistyä, mikäli käyttää hänelle kuulumatonta käyttäjätunnusta. Epäasialliset ja törkeät viestit saattavat myös täyttää kunnianloukkauksen tunnusmerkistön.

Asian tutkinta on nyt päätetty, koska kaikki rikolliseen tekoon epäillyt olivat tekohetkellä alle 15-vuotiaita. Poliisista ollaan oltu yhteydessä epäiltyihin ja heidän huoltajiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat