Urheilu

Tommi Mäkisen ässän dramaattisen ulosajon syy sai vahvistuksen – katso video

Ott Tänak vauhdissa Jyväskylän MM-rallissa.

Sami Saarenpää / arkisto

Tommi Mäkisen johtaman Toyota-tiimin virolaiskuljettaja Ott Tänak koki karmean kohtalon Sardinian MM-rallin viimeisen erikoiskokeen dramaattisessa ulosajossa, jossa hän menetti kisan voiton.

Toyota Gazoo Racingin pääinsinööri Tom Fowler on nyt vahvistanut, että kyse oli auton ohjaukseen iskeneestä viasta. Fowler on miltei vakuuttunut siitä, että Sardinian ralliin tulleet komponentit olivat viallisesta erästä.

– Näyttää siltä, että Jari-Matti (Latvala) ja Ott kärsivät samasta ongelmasta. Se on jotain sellaista, mitä emme ole koskaan nähneet, Fowler toteaa Motorsportille.

Latvalan ulosajo tapahtui perjantaina, kun hänen autonsa ohjaus lukkiutui. Latvala oli tosin kaatanut sitä ennen autonsa neulansilmämutkassa.

Fowlerin mukaan ongelma päästään tutkimaan perinpohjaisesti, kun autot saadaan takaisin tiimin Viron päämajaan.

– Meidän on tutkittava koko systeemi, joten nyt on vielä vaikea sanoa yksityiskohtaisesti mistä ongelma johtui, mutta palaute molemmilta kuljettajilta on sama, Fowler painottaa.

Sardiniassa viidenneksi päätynyt Tänak johtaa epäonnestaan huolimatta sarjaa, jonka seuraava osakilpailu ajetaan elokuun alussa Suomessa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat