Puheenaihe

Karaokebaareista tangokuninkaaksi pinnistävä Juha Pirinen opettelee nyt käyttämään pukua – "Olen saanut pukeutumisvinkkejä Googlelta"

Juha Pirinen kiittää karaokebaareja laulutaidoistaan. ”Niissä olen oppinut laulamaan.”

Slava Vinokurov

Vahvaäänin tulkitsija, nummelalainen Juha Pirinen, 40, on saanut tangotaipaleellaan kiitosta äänenkäytöstään, sen sijaan hänen hiuksistaan eivät kaikki ole pitäneet. Palautetta on tullut.

Tangolaulukilpailussa on kuitenkin kyse tangon tulkinnasta, ja sen mies taitaa.

 

Tangoa laulaessa voi laittaa kaiken peliin, tunteiden koko kirjon, Juha Pirinen sanoo. Mies kilpailee Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangolaulukilpailussa tangokuninkaan kruunusta.

– Tuttavat ovat jo pitkään hiillostaneet osallistumaan ja kun huomasin esikarsintatapahtuman olevan lähellä, niin hetken mielijohteesta päätin ottaa osaa.

– Tangoon olen tutustunut kautta rantain. Ensin kiinnostuin tangoa esittävistä laulajista: Sauli Lehtonen, Olavi Virta ja onhan Topi Sorsakoskikin esittänyt tangoja. Kokeilin itsekin laulaa tangoa ja huomasin, että ääneni sopii niihin hyvin. Nykyään tango kuuluu yhteen lukuisista eri genreistä, mitä tykkään esittää.

Pirinen on osallistunut laulukilpailuihin aiemminkin, taskussa on Lohjan tenoripäivien tangokaraoken voitto vuodelta 2016.

– Ilman kotikaupunkien karaokebaareja tuskin olisin tässä, niissä olen laulamaan oppinut. Kiitos kun jaksoitte kuunnella.

 

Mikä sitten tekee kuninkaallisen, mitkä Pirinen kokee omiksi vahvuuksiinsa kilpailussa?

– Pidän itseäni aika tavallisena, vaatimattomana pulliaisena, josta ei tähtikimallusta löydy edes kaivamalla. En osaa edes kuvitella, että voittaisin. Mutta jos voitto tulisi, niin tietäisin ainakin sen, että se johtuisi vain ja ainoastaan äänestäni ja aitoudestani, sellaisena kun olen.

– Tangokuninkuus on suuri kunnia, jonka mukana tulee hirveästi vastuuta ja aikamoinen työleiri. Titteli on sen verran legendaarinen, että ihmisillä on varmasti odotuksia kruunun kantajalle.

 

Minkälaisen tangokuninkaan tanssiyleisö sinusta saa?

– Puhuu vähän, kuuntelee hyvin, ei hötkyile ja keskittyy olennaiseen, Pirinen naurahtaa.

Kun oma usko pärjäämismahdollisuuksiin meinaa loppua, tukea on tullut kaikilta läheisiltä.

– Ja Googlelta olen saanut muun muassa pukeutumisvinkkejä, esimerkiksi pukua en ole juuri aiemmin käyttänyt.

 

Tangomarkkinoiden laulukilpailun tuomaristossa istuvat tänä vuonna 1995 Tangokuninkaaksi kruunattu Jari Sillanpää, CatCat-duosta tuttu laulaja Katja Kätkä, yhteiskunnallinen vaikuttaja ja laulaja Kike Elomaa sekä musiikkitoimittaja Tarja Närhi. Tuomariston puheenjohtajana toimii Seinäjoen Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki.

Seinäjoen Tangomarkkinoilla finaalikilpailut mittelöidään kaksiosaisena, sähköisessä konserttitunnelmassa Kisa-Areenalla: Finaalin Karsinnassa torstaina 11.7. Kisa-Areenan saliyleisö äänestää suosikkinsa jatkoon. Kuninkaallinen Finaali kilpaillaan lauantaina 13.7. jolloin valitaan juhlavuoden Tangokuninkaalliset.

Finaalikonserttien musiikista vastaa 50-henkinen orkesteri, jonka muodostaa sinfoniaorkesteri CMT – Collegium Musicum Turku sekä Taisto Lunkan Tango-orkesteri. Kapellimestarina Satu Simola. Juontajina nähdään tv:stä tutut kasvot Lola Odusoga ja Ismo Jokinen.

Finaalikilpailut lähetetään AlfaTV:n ja Järviradion suorina lähetyksinä sekä nettistriimauksena osoitteessa: www.permanto.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat