Paikalliset

Maailman parhaat kohtaavat Seinäjoella – Itä-Länteen odotetaan tuhansia katsojia

Seinäjoen JymyJussien Henri Puputti pelaa Lännen joukkueessa. Edellisessä Seinäjoella pelatussa, vuoden 2014 Itä-Länsi-ottelussa Puputti löi yhden juoksun.

Superpesis

Seinäjoki isännöi ja emännöi heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna maailman parhaiden pesäpalloilijoiden kohtaamiset.

Pesäpallokauden yksi vuosittain toistuvista kohokohdista, Itä-Länsi-ottelut, pelataan tänä vuonna Seinäjoen Pesäpallostadionilla. Kuluva vuosi on järjestyksessään 85. kerta, kun miehet pelaavat tähdistöottelun. Naisten puolella perinne on nuorempi: ottelu on 58.

Seinäjoella on aikaisemmin pelattu Itä-Länsi-tapahtuma kahdeksan kertaa: sotavuosien välissä vuonna 1943, 1955, 1975, 1978, Seinäjoen pesäpallostadionin avajaisvuonna 1992 ja 2002. Viimeisin Seinäjoella pelattu ottelutapahtuma on viiden vuoden takaa. Tuolloin miesten ottelu keräsi yhteensä 5277 katsojaa ja naisten 3 670 katsojaa.

Tapahtumajärjestäjät lähtevät tavoittelemaan tälle vuodelle vähintään vastaavaa katsojamäärää. Ennakkolipunmyynti on edelleen käynnissä. Vähitellen tapahtuma alkaa näkymään myös katukuvassa.

– Kysyntä on ollut hyvää, etenkin pelaajavalintojen julkistamisen jälkeen kuhina on käynyt. Osassa katsomo-osia on jäljellä ainoastaan hajapaikkoja, tapahtumapäällikkö Sanna Regwan kertoo.

 

Pesäpalloviikonlopun aikana pelataan miesten ja naisten otteluiden lisäksi A- ja B-poikien sekä B-tyttöjen Itä-Länsi-ottelut.

Itä-Länsi-ottelutapahtuman kanssa samanaikaisesti järjestettäviä yhteistyötapahtumia yhdistää vihreää väri. Keskustan vihreässä Lakeuden puistossa järjestetään viikonloppuna irlantilais-kelttiläisen teeman Gaelic Storm -festivaali. Festivaali keskittyy vihreän saaren teemaan mukaiseen elävään musiikkiin, ruokaan ja juomaan.

Toinen viikonlopun yhteistyökumppanuus toteutetaan Ruuhikosken vehreillä nurmilla. Itä-Länsi Golf Open -kilpailuun pesäpalloilijoista mukaan on ilmoittautunut ainakin Vimpelin Vedon etenijäkuningas Sami Haapakoski.

Keskustan alueella ei sen sijaan tulla tekemään erillistä tapahtuma-aluetta. Katsojille kohdennettu tapahtumatori toteutetaan välittömästi pesäpallostadionin yhteyteen.

Itä-Länsi-tapahtuma Seinäjoella:

Miesten lännen joukkue on koostettu joukkueista Alajärven Ankkurit, Hyvinkään Tahko, Kankaanpään Maila, Koskenkorvan Urheilijat, Pattijoen Urheilijat, Seinäjoen JymyJussit ja Vimpelin Veto. Idän joukkueita ovat: Imatran Pallo-Veikot, Joensuun Maila, Kempeleen Kiri, Kiteen Pallo-90, Kouvolan Pallonlyöjät, Siilinjärven Pesis ja Sotkamon Jymy.

Naisten lännen joukkueet ovat: Hyvinkään Tahko, Lappajärven Veikot, Lapuan Virkiä, Mynämäen Vesa, Porin Pesäkarhut, Rauman Fera, Seinäjoen Maila-Jussit. Itään kuuluvat: Kempeleen Kiri, Jyväskylän Kirittäret, Tampereen Manse PP, Lappeenrannan Pesä Ysit.

Otteluiden aikataulu on seuraava: perjantaina 5.7. pelaavat B- ja A-pojat, lauantaina 6.7. pelaavat B-tytöt ja naiset ja sunnuntaina 7.7. miehet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Miesten Itä-Länsi-joukkueet julki – JymyJusseista kolmen pelaajan edustus kotikentälle13.6.2019 15.57

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat