Paikalliset

Samba Benga siirtyy SJK:n riveihin: "Tämä tuntui heti kuin perheeltä"

SJK ja Samba Benga ovat tehneet sopimuksen.

SJK

SJK on tehnyt pelaajasopimuksen Ykkösen EIF:ssä pelanneen senegalilaisen Samba Bengan kanssa. Benga on 22-vuotias, 192-senttinen keskuspuolustaja, joka on saanut jalkapallokasvatuksensa Italiassa. Urallaan hän on pelannut myös laitapuolustajana. Suomeen ja Ykkösen EIF:n riveihin hän tuli tämän vuoden huhtikuussa ja hän on pelannut Ykkösessä 11 ottelua sekä tehnyt niissä kaksi maalia.

Benga tutustui SJK:hon kesä-heinäkuun vaihteessa ja sopimus sekä lääkärintestit tehtiin tutustumisjakson jälkeen. Hän oli paikalla viime maanantaina OmaSp Stadionilla, kun SJK voitti FC Interin. Hän on myös osallistunut edustusjoukkueen harjoituksiin.

– Tiesin jo etukäteen tänne tullessani, että tämä on iso ja kunnianhimoinen seura. Yllätyin kuitenkin, kuinka hyvin minut otettiin vastaan. Tämä tuntui heti kuin perheeltä. Kaikki olivat seurassa yhtä suurta perhettä. Näin pelissä kuinka kannattajat ja pelaajat juhlivat yhdessä, ja treeneissä juttelin pelaajien kanssa lisää. He ottivat minut todella hyvin vastaan, kertoo Samba Benga ensivaikutelmistaan.

– Olen jättänyt taakseni kaiken muun elämässäni ja teen kaikkeni jalkapallon eteen. Minä rakastan jalkapalloa ja tämä on minun elämääni. Olen erittäin määrätietoinen ja haluan mennä eteenpäin urallani, aivan huipulle asti. Olen valmis tekemään kaikkeni sen eteen.

SJK:n valmennusjohto on seurannut nuorta topparia jo pitkään.

- Olemme seuranneet häntä jo pitkään sekä analysoineet hänen pelejään EIF:ssä sekä ennen sitä. Olemme saaneet hänestä hyvää palautetta kaikkialta ja saaneet hänestä hyvän kuvan ihmisenä, ennen kuin kutsuimme hänet tänne, kertoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

– Hän ei ole ehkä heti täysin valmis Veikkausliigan, ja meillä on myös tällä hetkellä varsin vakaa puolustuslinja täällä, joten meidän näkökulmasta hän on ehdottomasti satsaus tulevaisuuteen. Mutta jalkapallossa ei koskaan tiedä mitä tapahtuu. Hän on kuitenkin vielä nuori pelaaja, jolla on erinomaiset fyysiset ominaisuudet ja hän on käynyt hyvän jalkapallokoulun Italiassa.

Benga on syntynyt Senegalin pääkaupunki Dakarissa, mutta on saanut jalkapallokasvatuksensa Italian junioriseuroissa. Hänen isänsä asuu perheineen Italian Sienassa. Hän on pelannut juniorisarjojen lisäksi miesten tasolla Italiassa neljässä eri seurassa ja pelejä kolmannella sekä neljännellä tasolla on kertynyt yhteensä 84 ottelua. Tämän lisäksi hän on pelannut Romaniassa yhden kauden ja nyt Suomessa. Suomessa siirtoikkuna aukeaa 10.7. ja ennen sitä Benga ei voi pelata toisessa seurassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat