Paikalliset

Pohjalaissurrealistin maalaukset näyttelyssä Kauhavalla – esillä myös yhteisöteos, jonka sijoituspaikkaan yleisö voi vaikuttaa

Panu Hemminki: Veitsen terällä

Panu Hemminki

Kauhavan taidegalleria Kaaressa on 30. heinäkuuta asti esillä taiteilija Panu Hemmingin Läpi harmaan kiven -taidenäyttely. Teokset kertovat tarinoita työnteosta, vastuusta, vapauden ja unelmien tavoittelusta.

– Tauluissa esiintyy yllätyksellisyyttä ja arkipäiväisyyttä rinnakkain, esimerkiksi puukkoja, jotka haastavat katsojaa ajattelemaan asioita uudesta näkökulmasta ja löytämään erilaisia merkityksiä tavanomaisille esineille ja ilmiöille, kertoo Hemminki.

Näyttelyssä on mukana myös yhteisötaideteos, jota on maalattu Puukkofestivaaleilla, Lapuan Vanhalla Paukulla ja Kauhavalla Pernaan koululla.

– Yhteisötaideteosta on maalannut sadat eri-ikäiset ihmiset eri puolilta Etelä-Pohjanmaata ja osallistujia oli myös ulkomailta. Kaukaisimmat Kaliforniasta asti. Yhdessä tehty teos tullaan sijoittamaan jonnekin Kauhavalle.

Yleisö voi vaikuttaa teoksen sijaintipaikkaan ilmoittamalle taiteilijalle ehdotuksen.

Panu Hemmingin tyyli on surrealismi. Taiteilija Salvador Dalin maalaukset aiheuttivat Hemmingin mukaan "positiivisen tajunnan räjäytyksen", kun kuvaamataidon opettaja näytti niitä oppitunnille. Siitä lähti liikkeelle luova prosessi. Kauhava ja puukot ovat aina inspiroineet Hemminkiä, jonka juuret ovat isoisän puolelta Kauhavalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat