Paikalliset

Miten sinä haluaisit vaikuttaa Seinäjoen päätöksen tekoon ja kaupungin kehittymiseen? – Vastaa kyselyyn

Kuvituskuva

Matias Helinko

Seinäjoki ottaa käyttöön osallisuusmallin. Käytännössä osallisuusmallissa määritellään periaatteet siihen, miten asukkaiden pitäisi tulla kuulluksia ja päästä osallistumaan kaupungin toimintaan ja kehittämiseen. Osallisuusmallin rakentaminen on yksi Seinäjoen kaupunkistrategian tavoitteista.

Osallisuuden on tarkoitus näkyä kaupunkilaisille neljän eri teeman kautta: elämäni Seinäjoki, uudistuva kaupunkiympäristö, sujuvat palvelut ja avoin vuorovaikutus.

– On tärkeää, että tuemme Seinäjoen eri kylien ja kaupunginosien vahvaa paikallisidentiteettiä ja kaupunkiaktivismia, jotta kenellä tahansa on mahdollisuus tehdä itse oman näköistään kaupunkia. Kaupunkisuunnittelun osallistaminen jo aikaisessa vaiheessa on merkityksellistä ja se, että palveluita suunnitellaan käyttäjälähtöisesti. Unohtamatta osallisuuden vaikutusten viestimistä avoimesti, toteaa vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila Seinäjoen kaupungilta.

Osallisuusmalli kattaa niin yksittäisten asukkaiden kuin järjestöjen, elinkeinoelämän ja muidenkin sidosryhmien osallistumisen ja vuorovaikutuksen kaupungin suunnitteluun ja päätöksentekoon.

Osallisuusmallin rakentamista varten kysytään mielipiteitä asukkaita. Kaupunki on julkaissut kyselyn, jossa asukkailta kysytään miten ja mistä asioista he haluaisivat tietoa ja kuinka kaupunkilaiset haluaisivat osallistua kaupungin kehittämiseen ja toimintaan. Kysely on avoinna 31. heinäkuuta asti ja pääset siihen tästä linkistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat