Paikalliset

Seinäjoelle harvinainen kunnianosoitus prinssi Charlesilta: "Prinssi oli hyvin tietoinen siitä, mitä Seinäjoella on tehty"

Lue uusin printtilehti tästä.

Seinäjoen kaupunki on kutsuttu Englannin College of Medicinen kansainväliseen asiantuntijaverkostoon. College of Medicinen Social Prescribing -verkostosta ja konferensseista on tullut Englannin johtava ruuan, elämäntapojen ja lääketieteen foorumi, jonka tavoitteena on tukea terveellisiä elämäntapoja maailmanlaajuisesti. Tänä vuonna teemana on terveellinen ruokailu ja lihavuuden ehkäisy. Seinäjoen kaupungin hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Ulla Frantti-Malinen sai kutsun kunnianosoituksena työstä, jota Seinäjoen kaupunki on tehnyt lasten ja nuorten lihavuuden ehkäisyssä.

Kahdeksan hengen valikoitu joukko asiantuntijoita Kanadasta, USA:sta, Singaporesta ja Suomesta kutsuttiin Walesin prinssi Charlesin maaseutuasunnolle Highgroveen 8. heinäkuuta. Prinssin tapaamisessa Highgrove Housessa keskusteltiin yhteistyön aloittamisesta ja kaikkien yhteisestä huolesta lasten lihavuuden räjähdysmäisestä lisääntymisestä.

– Walesin prinssi oli hyvin tietoinen siitä, mitä Seinäjoella on tehty ja ensimmäiseksi hän sanoi, ettei ole käynyt koskaan Suomessa. Prinssi oli hyvin halukas tukemaan kansainvälistä yhteistyötä ja edistämään lasten ja nuorten eteen tehtävää työtä. Lihavuus on globaali ongelma, joka yhdistää maailmanlaajuisesti, kertoo Frantti-Malinen.

 

Asiantuntijaryhmä vieraili myös kuninkaallisella maatilalla, jossa tutustuttiin maatilan johtaja David Wilsonin johdolla luonnonmukaisiin ja terveellisiin viljely- ja tuotantomenetelmiin. Prinssi on harjoittanut luonnonmukaista tuotantoa jo 1980-luvulta lähtien.

Päivän aikana keskusteltiin paljon ruoan tuotannosta ja terveellisen ruoan markkinoimisesta väestölle. Viime maaliskuussa Englannissa järjestettiin ensimmäistä kertaa väestölle suunnattu Social Prescribing -päivä, jossa heräteltiin kansalaisia miettimään terveellisiä ruokavalintoja.

– Seinäjoen kaupungilla on paljon jaettavaa ja osaamista puhtaan ja terveellisen ruoan tuotannosta. Myös joukkoruokailun kehittämisessä ollaan Suomessa paljon pidemmällä. Monet muistavat viime vuosilta Jamie Oliverin kouluruokakampanjan Englannissa ja USA:ssa. Meillä Suomessa on ollut ilmainen ja terveellinen kouluruoka jo yli 60 vuotta.

Seinäjoki on esillä seuraavan kerran Lontoossa lokakuussa Food on Prescription -konferenssissa. Kansainvälinen verkosto kutsutaan Seinäjoelle 31.3.-2.4.2020 kolmanteen kansainväliseen Healthy Kids of Seinäjoki konferenssiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Healthy Kids of Seinäjoki -hankkeelle rahoitus – tavoitteena terveyden edistämisen mallin kaupallistaminen vientituotteeksi27.8.2018 19.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat