Paikalliset

Vauhtiajot jahtaa kävijäennätystä – tänä vuonna radalla nähdään vähemmän luokkia ja enemmän show'ta

Arkistokuva.

Seinäjoen Vauhtiajot

Tällä viikolla järjestettävillä Vauhtiajoilla tavoitellaan kävijäennätys. Tapahtuman toivotaan houkuttelevan paikalle jopa 60 000 kävijää.

– Uskomme, että Vauhtiajot uusii tänä vuonna kävijäennätyksen. Sitä silmälläpitäen olemme tilanneet myös loistavan sään, kun viikonlopuksi on luvattu jopa 24 astetta lämmintä, kehuu tapahtuman promoottori Kalle Keskinen.

Radalla nähdään tänä vuonna kaikkea rallista lentokoneisiin. Seinäjoen Vauhtiajoilla päästään seuraamaan Crazy Drivers Monster Truck -show'ta, Rallycross Supercar -lähtöjä, driftingiä, ATV mönkijäkilpailua, Supermotoa, asuntovaunujen kanssa kilpailtavaa Caravan Racea, Nitro Super Bikeja, tuning show'ta, moto- ja rallicrossia sekä Fouga Magister -hävittäjien taitolentoa. Rataohjelmaan on lisätty myös maailman nopeimman nitropyörän ja 3000 hevosvoiman Dragster-auton yhteislähtö. Radalla kilpaillaan Legends- ja Gran Turismo -sarjoissa.

Lauantaina 20. heinäkuuta kilpaillaan myös ensimmäistä kertaa Vauhtiajot Battle, jonka voittaja pääsee kilpailemaan Varsovaan Gymkhana Grid -finaaliin.

Vauhtiajojen iltatapahtumassa esiintyy 22 artistia. Festareilla esiintyvät artistit ovat Antti Ketonen, Arttu Wiskari, Don Huonot, Elonkerjuu, Eppu Normaali, Evelina, Happoradio, Irina, J.Karjalainen, Jonne Aaron, Kaija Koo, Klamydia, Laura Voutilainen, Lauri Tähkä, Michael Monroe, Neljä Ruusua, Olavi Uusivirta, Pikku G, Popeda, Reino Nordin, Teflon Brothers sekä Vesala. Vauhtiajojen esiintyjäkaartissa on myös tuttuja nimiä ja sille on syynsä.

– Nämä artistit ovat se syy, miksi vakiokävijämme saapuvat kerta toisensa jälkeen paikalle. Joinakin vuosina olemme uudistaneet esiintyjäkaartiamme rankemmalla kädellä, jonka seurauksena ihmiset ovat kyselleet, että miksei Klamydiaa nähdä tänä vuonna. Ennakkoliput liikkuvat hyvää tahtia ja odotamme Vauhtiajoista erittäin onnistuneita, Keskinen kertoo.

Iltatapahtumassa juhlitaan kolme iltaa uudistuneella alueella. Ratatapahtumasta iltatapahtumaan on bussikuljetus sekä Peuran liikenne kuljettaa festarikävijöitä Seinäjoelle myös maakunnasta.

– Tänä vuonna pyrimme olemaan koko Suomen suurin moottoriurheilushow, jossa on varmasti jyskettä ja pauketta kaikkeen makuun nitropyöristä driftingiin ja monsteriautoihin, unohtamatta tietenkään varikkotyttöjä. Show'n lisäksi tietenkin Legends-luokan pääkilpailu ajetaan Seinäjoen Vauhtiajoilla kuten aina ennenkin. Olemme saaneet palautetta siitä, että erilaisia näytöksiä halutaan lisää rataluokkien sijasta. Nyt olemme toteuttaneet toiveen ja ohjelmistoa julkaistaan vielä lisää! Uskomme, että show palvelee yleisöä paremmin kuin pelkät rataluokat. Näin suurta moottorishow'ta ei ole vielä Suomessa nähtykään, Keskinen iloitsee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat