Paikalliset

Kaikille ei riitä paikkaa lähipäiväkodista – Seinäjoen suosituimpiin jopa vuoden jono

Kuvituskuva.

Sanna Jompero

Päiväkotipaikkoja riittää Seinäjoella kaikille lapsille, mutta lähipäiväkodista paikkaa ei välttämättä saa. Seinäjoen Sanomiin yhteyttä ottanut lukija ihmettelee, miksi päiväkotipaikkaa hakeneet ovat saaneet paikan toiselta puolelta kaupunkia.

Seinäjoen varhaiskasvatuspalveluiden aluejohtaja Johanna Vieri kertoo, että suosituimmilla alueilla päiväkotipaikkaa voi joutua jonottamaan jopa vuoden. Paikat pyritään Vierin mukaan järjestämään näille jonossa oleville, jolloin kaikki uudet halukkaat eivät välttämättä mahdu.

– Yritämme silloin neuvotella, jos päiväkotipaikka löytyisi esimerkiksi työmatkan varrelta. Aina se ei kuitenkaan ole mahdollista, Vieri sanoo.

Suosittuja päiväkoteja ovat muun muassa Tanelinrannan ja Pajuluoman päiväkodit. Välillä paikkojen riittävyys voi olla kiinni myös lapsen iästä.

– Saattaa olla, että pienten ryhmissä ei ole tilaa, mutta isompien on.

Paikkojen riittämättömyys johtuu muun muassa uusista asuinalueista. Päiväkotejakin on pyritty laajentamaan, mutta aina lapsimäärää ei ole osattu ennakoida riittävästi.

– Karhuvuoressa aloittaa syksyllä yksityinen päiväkoti Touhula, joka tuo varmasti helpotusta tilanteeseen. Pajuluomaa on laajennettu ja Kärkeen, johon kaikki eskarit eivät ole mahtuneet, suunnitellaan uutta päiväkotia, Vieri kertoo.

Päivähoitopaikkaa suositellaan haettavaksi neljä kuukautta ennen tarvetta. Lain mukaan paikka pitää järjestyä kahdessa viikossa, jos vanhempi työllistyy tai saa opiskelupaikan.

– Parhaillaan järjestellään kuun vaihteen paikkoja, Vieri kertoo.

– Toki toivomme, että kun ei ole akuutti tarve, niin laitettaisiin hakemus neljä kuukautta aikaisemmin.

Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea netissä ja viime marraskuusta asti myös tiedon paikasta on voinut vastaanottaa Suomi.fi-palvelussa. Tätä mahdollisuutta on kuitenkin hyödynnetty varsin vähän.

– Ihan yksittäisiä sähköisiä päätöksiä on pystytty vasta lähettämään. Toivomme, että se otettaisiin käyttöön. Tiedän joitain tapauksia, että kirje ei ole ehtinyt ajoissa perille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat