Paikalliset

Solar Sound tuo Seinäjoelle nostalgiaa ja pienen huvipuiston

Solar Soundin päälava vaatii yli 30 metriä tilaa. Kirkkokadun puut estivät niin massiivisen lavan sijoittamisen kadulle, joten päälava pysyy Sedun sisäpihalla.

Solar Sound / Jarkko Laine

Viikonloppuna järjestettävän Solar Soundin lipunmyynti on promoottori Tommi Mäen mukaan hyvällä mallilla.

– Viime vuoden vauhdissa ollaan ja jopa vähän edellä, Mäki kertoo.

Aiemmin keväällä kerrottiin, että Solar Sound siirtyisi kokonaisuudessaan Kirkkokadulle.

– Oli tiedossa, että katu on lava-alueeltaan kapea, kun siinä on puita. Artistien kanssa laskettiin läpi ja todettiin, että tuotannot eivät mahdu siihen, Mäki kertoo.

Mäki kertoo, että Solar Soundin lava vaatii kaksi kertaa enemmän tilaa kuin esimerkiksi Vauhtiajojen.

– Kotimaiset kärkiartistit, kuten JVG ja Bomfunk MC's, heillä on stadionluokan tuotannot. Ne ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana kasvaneet todella isoiksi, Mäki kertoo.

Mäen mukaan menestyvän tapahtuman resepti on siinä, että tapahtuma ja elämys on itsessään suurin artisti. Festareille tullaan viihtymään eikä vain katsomaan artisteja.

– Meidän kyselyn mukaan artistit olivat vasta kolmanneksi tärkein asia. Viihtyisyys oli ensimmäisenä, Mäki kertoo.

Toki artistienkin pitää kiinnostaa. Yksi tämän vuoden pääesiintyjistä on Bomfunk MC's, joka teki tänä kesänä paluun yli kymmenen vuoden hiljaiselon jälkeen. Nostalgiaa tarjoilee myös Pikku G.

– Jos ajatellaan kansainvälisesti, niin esimerkiksi Whitesnake ja Bryan Adams, joiden isot hitit ovat 1980-luvulta, vetävät stadioneita täyteen, niin miksei kotimaisetkin. Jonkintasoinen retrofiilistely toimii.

Festareilta osataan odottaa ja kaivata myös oheisohjelmaa.

– Tälle vuodelle meille tulee pieni huvipuisto, kun tulee tivolilaitteita, jotka ovat kiertäneet isoja festareita, Mäki paljastaa.

Tänä kesänä paljon ovat puhuttaneet myös artistien perumiset. Mäki ei muista, että olisi urallaan joutunut korvaavia artisteja etsimään.

– Ne ovat ikäviä juttuja, mutta perujat ovat olleet ulkomaisia artisteja. Kotimaisilla artisteilla on kova työmoraali, Mäki sanoo.

Tästä kertoo jotain se, että Mäki muistelee, kuinka Antti Tuisku esiintyi kerran 40 asteen kuumeessa.

– Meillä on pääasiassa kotimaisia artisteja, ehkä se vaikuttaa.

Viime viikolla Mäen tiimi järjesti Vaasa Festivalin ja heti Solar Soundien jälkeen festarikoneisto siirtyy Turkuun tekemään Aurafestiä.

– Pitää olla hyvä, ammattitaitoinen tekijäporukka ja rautaiset hermot, Mäki kertoo, kun häneltä kysyy, mitä isojen tapahtumien järjestäminen lyhyellä aikavälillä vaatii.

– Pitkiä päiviä siinä tehdään. Kylmiltään voisi olla kova paikka, mutta suunnittelu on tehty hyvissä ajoin. Eikö se niin ole, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, Mäki toteaa.

Solar Sound

Solar Sound järjestetään 2.-3.8.

Festivaalilla esiintyvät Pyhimys, Bomfunk MC's, STEREO, JVG, Gettomasa, Reino Nordin, Teflon Brothers, Vesta, TIPPA, Evelina, Pikku G, Nikke Ankara ja Petri Nygård.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat