Paikalliset

Seinäjoen uusi rahoitusjohtaja pyöräilee töihin ja pelaa tennistä aina, kun mahdollista – tositoimiin hän pääsee elokuussa, kun alkaa säästöjen etsiminen

Seinäjoen kaupungin rahoitusjohtaja Mika Itänen on antanut suostumuksensa kaupunginjohtajan viran hakuun.

Riina Haapala

Seinäjoen kaupungin uusi rahoitusjohtaja Mika Itänen aloitti työnsä heinäkuun puolivälissä. Ensimmäiset työviikot ovat menneet taloon ja kaupungin päätöksiin sekä talouteen tutustumisessa. Eläkkeelle jäävä rahoitusjohtaja Aaro Honkola on Itäsen työparina vielä pari viikkoa.

– Hyvä, että pääsi aloittamaan näin hiljaisena aikana. Elokuussa alkaa sitten kunnolla talousarvion ja säästöohjelman tekeminen, Itänen kertoo.

Itänen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja filosofian maisteri. Itänen on kotoisin Vaasasta, missä hän toimi historianopettajana yhdeksän vuotta.

– Ajattelin, että haluan kokeilla muutakin. Luin kauppatieteiden maisterin tutkinnon ja pääsin Kuortaneen ja Lehtimäen yhteiseksi sivistystoimenjohtajaksi, Itänen sanoo.

– Se oli hyvä koulu.

Sen jälkeen Itänen toimi Lehtimäen kunnanjohtajana, kunnes kunta liitettiin Alajärveen. Kokemukset Kuortaneelta ja Lehtimäeltä vahvistivat Itäsen näkemys siitä, että hallintotalouspuoli on hänen juttunsa. Lehtimäeltä hän siirtyi Nastolaan hallintojohtajaksi.

Viimeiset reilut kuusi vuotta Itänen on työskennellyt Tampereella. Siellä hän toimi työllisyyspalvelujen kehitysjohtajana.

Kotipaikka Itäsellä on kuitenkin ollut vuodesta 2006 lähtien Seinäjoki ja hän on käynyt töissä muualla. Kakkosasunto löytyy Tampereelta. Työmatkan lyheneminen tunnin junamatkasta on luksusta.

– Nyt pääsee pyörällä töihin, Itänen iloitsee.

Kun Itänen huomasi, että Seinäjoen pitkäaikainen rahoitusjohtaja on jäämässä eläkkeelle, hän ajatteli, että oikea hetki on tullut. Honkola on ollut Seinäjoen rahoitusjohtaja vuodesta 1981 lähtien.

– Yritän isoihin saappaisiin astua ja ottaa oppeja.

– Tämä oli looginen jatkumo työuralle.

Seinäjoella on Itäsen mielestä hyvä maine, kaupunki kasvaa ja on esimerkkinä monelle.

– Kokonaisuutena uskon, että Seinäjoki on menestyjien joukossa.

Toisaalta uudella rahoitusjohtajalla riittää haastetta. Syksyllä pitäisi löytää lisäsäästöjä, mutta tämä vuosi menee todennäköisesti silti pakkasen puolelle.

– On tärkeää, että kaupunkia kehitetään, mutta minulla on tapana sanoa, että jos talous ei ole kohdallaan, laatuun ei voi panostaa.

Vapaa-ajallaan Itänen pelaa tennistä aina, kun se on mahdollista.

– Se on hyvää vastapainoa. Tennis auttaa aina, hän naurahtaa.

– Ylipäänsä tykkään urheilusta. Se on hyvä tapa tuulettaa ajatuksia.

Itänen kuvailee Seinäjokea myös penkkiurheilijan unelmakaupungiksi. Itse hän seuraa erityisesti jalkapalloa.

Mika Itänen

49-vuotias kauppatieteiden ja filosofian maisteri.

Asuu Seinäjoella.

Naimisissa, kaksi lasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat