Urheilu

Tämä mies ei lennä Suomen MM-rallissa! Katso, miten kiivikuski teki WRC-ajokistaan siivettömän

Hayden Paddon

Venla Tirkkonen / arkisto

M-Sport Fordin kuljettaja Hayden Paddon ei pysty osallistumaan Jyväskylässä ajettavaan MM-rallin osakilpailuun. Uusiseelantilainen Paddon kolaroi testeissä pahoin.

Maanantaina iltapäivällä kiivikuski ajoi kiveen, ja auto romuttui niin pahasti, ettei sillä ajeta MM-rallia. Aikaa ei ollut riittävästi uuden ajopelin toimittamiseksi Suomeen, kertoo Sport Content.

Paddonille rallin jääminen väliin on katkera paikka. Hän oli ollut sivussa WRC-kuvioista kahdeksan kuukauden ajan. Uusiseelantilainen on aiemminkin romuttanut ajokkinsa, jopa MM-rallin piikkipaikalta Portugalissa 2018 ja Sardiniassa 2017.

Tallipäällikkö Rich Millener kommentoi kolaria välittömästi, eikä syyttänyt kuljettajaa lainkaan.

– Tapahtuneelle ei voinut mitään. Ei voi ajaa niin, että pelkää koko ajan mutkan takana olevaa kiveä. Tällainen on testaamisen luonne, Millener sanoi WRC:n medioissa Sport Contentin mukaan.

Suomen MM-ralli alkaa torstaina. Kuljettajien MM-sarjaa johtaa Toyotan Ott Tänak ja valmistajien MM-sarjaa Hyundai.

Kiivi on Uuden-Seelannin kansallislintu. Se ei osaa lentää edes ralliautossa. Wikipedian mukaan kiivit ovat lentokyvyttomistä linnuista pienimpiä. Uusiseelantilaiset rakastavat lintujaan kuitenkin niin paljon, että kutsuvat itseäänkin kiiveksi (toim. huom.).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat