Paikalliset

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät: "Kesälomakaudella yrityksiin on iskenyt monenlaisia huijausyrityksiä"

Arkisto/Päivi Tuovinen

Kesälomakaudella yrityksiä on yritetty huijata useilla eri tavoilla. Lukuisia yrittäjiä on joutunut uhriksi, kerrotaan Etelä-Pohjanmaan yrittäjien etujärjestöstä.

Yrityshakemistoihin liittyvien huijausten lisäksi tietoon on tullut myös tapauksia liittyen valelaskuihin, toimitusjohtajahuijauksiin ja sähköpostihuijauksiin.

– Tyypillisimpiä huijaustapauksia ovat yrityksiin puhelimitse tulevat yhteydenotot, jotka liittyvät tavalla tai toisella erilaisiin yrityshakemistoihin, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Heikki Risikko kertoo yrittäjien tiedotteessa.

Huijauksia on tehty puhelimitse, ja usein nämä puhelut on myös Risikon mukaan toteutettu taidokkaasti. Yrittäjä on saattanut vahingossa tulla tilanneeksi palvelun.

– Mikäli puhelu herättää epäilyksiä, kannattaa välttää ympäri pyöreitä vastauksia ja sanoa jämäkästi, ettei aio puhelimessa tilata mitään tai sitoutua mihinkään, ohjeistaa Risikko.

Risikko ennakoi huijaushyökkäyksen jatkuvan vielä syksylläkin. Tapauksissa yrittäjät toivovat yhteydenottoa etujärjestöön.

– Autamme jäsenyrittäjiä parhaamme mukaan ja seuraamme tarkasti, mitä uutta yrittäjien varoista haaveilevat huijarit keksivät. Mikäli yrittäjä joutuu huijausten kanssa tekemisiin, kannattaa ottaa meihin yhteyttä, Risikko sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat