Paikalliset

Yhteensä 18 500 festivaalivierasta kerännyt Solar Sound -kaupunkifestivaali sujui pääsääntöisesti rauhallisesti – Poliisin mukaan nuorten päihteiden käyttö oli runsasta, mutta järjestyksenvalvonta niin alueen sisällä kuin sen ulkopuolella

Arkistokuva.

Solar Sound / Jarkko Laine

Seinäjoen Kirkkokadulla ja koulutuskeskus Sedun ympäristössä järjestettävä Solar Sound -festivaali keräsi viikonloppuna tuhansia nuoria keskustan alueelle.

Edellisvuosina tapahtuneiden alueen ulkopuolisten lieveilmiöiden johdosta Poliisi valvoi tehostetusti tapahtuman kulkua yhdessä sosiaalipäivystyksen sekä muiden vapaaehtoisten toimijoiden kanssa.

Poliisin mukaan yhteistyö tapahtumajärjestäjän, toimijoiden sekä viranomaisten kanssa toimi erinomaisesti, ja tämä yhteistyö auttoi onnistuneen ja turvallisen tapahtuman luomisessa.

– Nuorten päihteiden käyttö oli runsasta, mutta järjestyksenvalvonta niin alueen sisällä kuin sen ulkopuolella toimi hyvin. Lisäksi vapaaehtoiset valvojat sekä ensihoito auttoivat apua tarvitsevia nuoria ja loivat läsnäolollaan turvallista ilmapiiriä, Pohjanmaan poliisista kerrotaan.

Tehostetusta valvonnasta huolimatta poliisi kirjasi tuhansia nuoria keränneessä tapahtumassa varsinkin yöaikaan häiriökäyttäytymisiä.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä poliisi otti Seinäjoen keskustan alueelta päihtymyksen tai häiriökäyttäytymisten johdosta kiinni yhteensä yhdeksän henkilöä. Lisäksi poliisi kirjasi perjantain ja lauantain väliseltä yöltä viisi pahoinpitelyilmoitusta, jotka kaikki olivat tapahtuneet tapahtuma-alueella tai sen läheisyydessä.

– Perjantain ja lauantain välisenä yönä kirjattiin myös ilmoitus ryöstön yrityksestä, jossa Seinäjoen Lyseon pihamaalla puukolla uhkaamalla vaadittiin rahaa 15-vuotiaalta nuorelta, siinä kuitenkaan onnistumatta. Perjantain ja lauantain välisenä yönä etenkin tapahtuman purkuvaiheessa poliisi ja järjestyksenvalvonta joutuivat puuttumaan useisiin häiriökäyttäytymisiin, poliisista kerrotaan.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä poliisi poimi liiallisen päihtymyksen ja erilaisten häiriökäyttäytymisten johdosta talteen yhteensä kuusi henkilöä.

– Yksi kiinniotetuista oli esitellyt tapahtuma-alueen ulkopuolella mukanaan ollutta retkikirvestä. Pahoinpitelyitä kirjattiin yksi kappale. Lisäksi Lyseon koulun ikkuna rikottiin, josta poliisi otti tekijän kiinni. Poliisi kirjoitti viikonlopun aikana muutamia sakkoja alkoholin laittomasta hallussapidosta, virtsaamisesta julkisella paikalla sekä haitanteoista poliisia kohtaan.

Kaupunkifestivaali kertoo keränneensä tänä vuonna yhteensä 18 500 kävijää. Lukuun lasketaan mukaan keskustassa kahden päivän aikana järjestetyn festivaalin lisäksi oheistapahtumat, ennakko- ja jatkoklubit.

– Solar Sound -viikonloppu sujui pääsääntöisesti rauhallisesti. Tänä kesänä lisäsimme entisestään siivous- ja järjestyksenvalvontaa myös tapahtuma-alueen ulkopuolelle. Erityisen suuret yleisömäärät keräsivät perjantaina erittäin suuren tuotannon Seinäjoelle tuonut rap-duo JVG sekä lauantain alkuillassa esiintynyt Pyhimys, festivaalijohtaja Tommi Mäki kertoo.

Vuoden 2020 festivaali on tapahtuman historian kahdeksas. Jo tälle vuodelle aiotut alueuudistukset tullaan toteuttamaan siten, että festivaalin päälava sijoitetaan uuteen paikkaan, Seinäjoen kaupungintalon viereen Kirkkokadulle. Myös tapahtuma-aikaa vaihtuu heinäkuun puolelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat