Paikalliset

Rytmikorjaamo järjestää elokuvaillan mopoautoilijoille

Selmun kesätuottaja Maria Suomela sekä kesätuottaja-assistentti Jaakko Aila odottavat Rytmikorjaamolle jopa 50 mopoautoa.

Matias Helinko

Rytmikorjaamon pysäköintialueelle rakennetaan perjantaihin mennessä amerikkalaistyylinen drive-in-ulkoilmateatteri.

Tapahtuman ensisijainen kohderyhmä on kaupungin nuorisokulttuurin profiiliin soveltuva. Seinäjoki on ollut koko 2010-luvun yksi valtakunnallisista mopoautojen pääkaupungeista. Tarficomin tilastojen mukaan Porin ja Tampereen jälkeen Seinäjoen teillä liikkui vuonna 2018 kolmanneksi eniten mopoautoja, 236 kappaletta.

Tälle kohderyhmälle halutaan tarjota ilmainen elokuvailta. Tavoitteena on saada pysäköintialue täyteen, mikä tarkoittaisi 50 ”mautoa”.

– Eli se tarkoittaisi noin neljäsosaa tuosta määrästä, Selmun kesätuottaja Maria Suomela laskee nopeasti.

Illan elokuva on ollut ennakkoon yleisön äänestettävänä. Tapahtumaan on otettu ennakkovarauksia, ja jos vapaita paikkoja jää jäljelle, elokuvaan voi saapua myös tavallisella autolla.

– Kiinnostuneita on ollut myös tavisautoilla, joten luultavasti ilta tulee täyteen.

Ensimmäistä kertaa ulkoilmaelokuvia Seinäjoella ei katsella. Edellisen kerran lähes vastaava tapahtuma järjestettiin keväällä 2015, kun neljän seinäjokelaisnuoren perustama Outside Movies NY järjesti drive in -elokuvatapahtumansa Seinäjoki Areenan parkkipaikalla. Elokuvia katseltiin kahdelta 14 neliömetrin kokoiselta näytöltä, ja elokuvien ääni välitetään autoradioihin.

Rytmikorjaamon pysäköintialueella elokuvia katsellaan vastaavalla periaatteella.

Selmun kesätuottajat ovat kesän aikana järjestäneet sarjan nuorille suunnattuja maksuttomia tapahtumia, kuten twerkkauskursseja, suppailua ja graffitityöpajoja.

Aivan kuten Kauppatorin pop up -kahvilan kanssa, Selmu on halunnut tuottaa klubikauden ulkopuolella sarjan pienempiä yksittäisiä kaupunkitapahtumia.

– Tässä voidaan olla puolin ja toisin mukana. Tehdään nuorille, mutta nuoret myös juurrutetaan tekemään kaupunkitapahtumia, ja samalla osoittaa, että niitä voi tehdä pienelläkin kynnyksellä. Sen ei tarvitse aina olla se Provinssi, vaan se voi olla myös omannäköistä ja pienempää.

Mopoauto-drive-in:

Seinäjoen Rytmikorjaamolla järjestetään nuorille suunnattu maksuton mopoautojen drive-in-elokuvailta.

Yleisö on äänestänyt katsottavan elokuvan, joka Crazy, Stupid, Love.

Elokuva näytetään lediseinältä, joka rakennetaan pysäköintialuetta vastapäätä.

Esitysajankohta on 9.8.2019 kello 22.00.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat