Puheenaihe

HS: Suomen pahimmat rattijuopot on miesvaltainen joukko – jatkaa ajamista turmista, kielloista ja rangaistuksista huolimatta

Helsingin Sanomien selvityksen mukaan Suomen pahimpien rattijuoppojen joukko jatkaa ajamista turmista, kielloista ja rangaistuksista huolimatta. Kuvituskuva.

Saara Karttunen

Helsingin Sanomien selvityksen mukaan kahdensadan eniten syytteitä saaneen joukossa on 197 miestä ja kolme naista.

HS selvitti laajan asiakirja-aineiston perusteella Suomen pahimpien sarjarattijuoppojen taustoja. Selvityksestä käy ilmi, että nämä kuljettajat ovat todellisia vaaratekijöitä liikenteessä. He jatkavat päihtyneenä autoilua turmista, tuomioista ja ajokielloista piittaamatta.

Eniten syytteitä päihtyneenä ajamisesta on HS:n selvityksen mukaan saanut 49-vuotias helsinkiläismies. Häntä vastaan on nostettu vuosina 2004 – 2019 syyte rattijuopumusrikoksesta ainakin 47 kertaa.

Aineiston perusteella eniten päihtyneenä ajavia kuljettajia yhdistää muutama asia. Ensinnäkin he ovat lähes poikkeuksetta miehiä. Toiseksi kaikki kaksisataa eniten syytteitä saanutta henkilöä vaikuttavat nimiensä perusteella olevan syntyperäisiä suomalaisia. Lisäksi pahimpia sarjarattijuoppoja yhdistää se, että he ovat saaneet syytteitä myös muista rikoksista, kirjoittaa HS.

Rattijuopumuksissa on ollut viime vuosina trendinä alkoholitapausten väheneminen ja huumerattijuopumusten lisääntyminen. Tänä vuonna jo yli 40 prosenttia rattijuopumuksista on johtunut pelkästään huumaavista aineista.

Helsingin Sanomien selvitys on kokonaisuudessaan täällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat