Paikalliset

Lukija Seinäjoen Sanomissa: "IPCC:n levittämä ilmastohysteria on uskonto"

Annukka Miettinen

Ilmastonmuutos on ollut viime aikoina paljon tapetilla. Keskusteluun ottaa kantaa myös seinäjokelainen Jussi Knuuttila, jonka mukaan "IPCC:n levittämä ilmastohysteria on uskonto". Knuuttila kirjoittaa asiasta Seinäjoen Sanomien mielipidepalstalla. Voit lukea tekstin kokonaisuudessaan alla.

 

"Professorit Pertti Sarkomaa ja Seppo Ruottu ovat osoittaneet poikkeuksellista siviilirohkeutta. He ovat julkaisseet tutkimustuloksensa, jonka mukaan hiilidioksidin vaikutus ilmaston lämpiämiseen on mitättömän pieni. Linkki 93 sivuiseen julkaisuun löytyy esimerkiksi Maaseutumedian sivustolta.

Olen lukenut julkaisua päiväkausia. Omaksuminen on ollut hidasta, koska kyseessä on tieteellinen julkaisu, eikä koulutukseni ole riittävä. Virheitä en ole siitä löytänyt, eikä toistaiseksi kukaan muukaan.

IPCC:n levittämä ilmastohysteria on uskonto. Siihen viittaa vahvasti jo se, että ”Tieteessä tapahtuu” – lehti julkaisi taannoin jutun, jossa teologian tohtori Panu Pihkala antaa selustatukea ilmastonmuutosuskonnolle. Nyt tulisi ottaa käyttöön ymmärtäväiset ja lujat, silti lempeät otteet uskossaan harhautuneiden pelastamiseksi, kehottaa Pihkala. En ole järin yllättynyt tohtorin ulostulosta. Ilmastonmuutosuskonnon kaltaiset asiat sopivat teologille luontevasti.

IPCC:n ilmastomuutosennusteet perustuvat tietokonesimulaatioihin. Ne ovat osoittautuneet kelvottomiksi kerran toisensa jälkeen. Ilmasto ei ole totellut tietokoneita. Tuollainen panee epäilemään, että ensin on päätetty, miltä tulosten tulisi näyttää. Sitten on rakennettu tavoitteen toteuttavat ohjelmat. Sitten vain jankutetaan.

 

Lämpenemistä kuvaavat ennustekäppyrät ovat sojottaneet mieskuntoisesti pystyssä vuodesta toiseen. Valitettavasti vain mitatut lämpenemiskäyrät ovat pysyneet masentavasti lerpallaan. Että kyllä tässä uskoa tarvittaisiin, enemmän kuin minulta löytyy.

Tuollainen ei ole aivan uutta. Göbbels aikanaan ilmoitti, että mikä tahansa muuttuu totuudeksi, kun sitä riittävän kauan jankutetaan. Hän myös todisti sanomansa todeksi.

 

Nyt ovat professorit Sarkomaa ja Ruottu onneksi osoittaneet, että hiilidioksidi ei ole syypää ilmaston lämpenemiseen. He kyseenalaistavat muutenkin Arrheniuksen ikivanhan teorian kasvihuonekaasuista (kyllähän se naurettava onkin, todellisuudessa kasvihuoneessa kyse on konvektiosta). Ilmastonmuutosta he eivät tietenkään kiellä, vaan sanovat, että ilmastonmuutos on ollut aina menossa. Ihminen ei sitä kykene pysäyttämään.

Hiilidioksidi on kasvun kannalta välttämätön kaasu. Närppeksessä tiedetään, että 1000 – 1600 ppm on sopiva pitoisuus. Lämmittämisen tarvetta tuokaan pitoisuus ei yhtään vähennä. Sarkomaan ja Ruotun mukaan hiilidioksidi voi huoletta nousta 600 ppm tasolle. Siitä seuraa vain merkittävästi parantunut kasvintuotanto.

Ennustaminen, erityisesti tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa, kuten olemme saaneet havaita."

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat