Paikalliset

Joupiskan koko perheen liikuntapäivässä esitellään Seinäjoen alueen harrastusmahdollisuuksia – mukaan ilmoittautunut 23 seuraa

Kimmo Junttila on koulutettu soveltavan liikunnan vertaisohjaajaksi. Junttila on liikuntapäivässä kertomassa liikuntavaihtojen lisäksi soveltavan liikunnan apuvälinetoiminnasta.

Matias Helinko

Seinäjoen kaupungin alueella toimii yhteensä yli 60 urheiluseuraa. Näistä on saatu samanaikaisesti kokoon kolmanneksen edustus, kun Jouppilanvuoren liikuntapaikoilla esitellään kattavasti Seinäjoen alueen liikuntaharrastusmahdollisuuksien kirjoa.

Yhteensä 23 seuran esittelypisteet sijoittuvat rinnekeskuksen sekä Jouppilanvuoren tekonurmikentän alueelle, joille suunnistetaan rinnekeskuksesta saatavan kartan ja ohjelma-aikataulun avulla.

Nyt viidennen kerran järjestettävässä maksuttomassa koko perheen liikuntapäivässä esitellään rastipisteillä lajitietoutta, -näytöksiä sekä kokeilumahdollisuuksia. Pisteiltä uuden harrastuksen voivat löytää sekä lapset että aikuiset. Mukana on sekä kesä- että talvilajeja.

– Liikuntapäivässä on mahdollisuus tutustua eri lajeihin ja saada tärkeää tietoa esimerkiksi siitä, missä harrastuksen voi aloittaa, mitä se vaatii ja millaiset ovat kustannukset, Seinäjoen kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Tanja Särkipaju toteaa.

Erityisesti alueen pienemmille seuroille ja vähemmän harrastetuille lajeille näytökset ovat tärkeä tilaisuus lisätä tunnettavuutta.

– Seurat ovat innoissaan lähteneet mukaan ja heillä on tavoitteena, että he saisivat tapahtumasta jokusen uuden harrastajan mukaan.

Uutuutena tämän vuoden tapahtumaan on tuotu vammaisurheilu ja soveltava liikunta. Tietoisuutta eri vaihtoehdoista on lisäämässä Suomen Vammaisurheilu ja Liikunta VAU ry.

– Halusimme yhdistää tapahtumaan soveltavaa liikuntaa ja vammaisurheilua, koska haluamme tarjota myös erityistä tukea vaativille harrastusmahdollisuuksia. Pystymme kertomaan, mitä vaihtoehtoja on olemassa, erityisliikunnan koordinaattori Sarika Kivimäki kertoo.

Kivimäen mukaan Seinäjoen alueen seuroissa on jo tarjontaa myös soveltavassa liikunnassa. Tapahtuman tavoitteena on lisätä tietoisuutta näistä eri vaihtoehdoista sekä liikunnan tukena käytettävistä apuvälineistä.

Yksi esimerkki uusista mahdollisuuksista on SJK:n alaisuudessa käynnistyvä sähköpyöräjalkapallo, joka on myös läsnä tapahtumassa.

Liikuntapäivän yhteydessä juhlitaan Jouppilan elämysliikuntaverkoston laajentumista.

Manner-Suomen Maaseutuohjelmasta rahoitettu ja viime syksynä aloitettu Elämysportaiden rakentaminen saadaan virallisesti päätöksen, kun portaat vihitään käyttöön.

Portaat ovat liikuttaneet kaupunkilaisia keväästä alkaen. Käyttöönottojuhlan jälkeen portaiden yhteyteen tehdään vielä levähdys- ja maisematasanteet, sekä valaistus kaiteisiin. Lisäksi portaisiin asennetaan laskuri, joka seuraa portaiden käyttöastetta.

Koko perheen Liikuntapäivä:

Koko perheen liikuntapäivä järjestetään Rinnekeskus Joupiskan ja Jouppilanvuoren tekonurmen alueella torstaina 15.8. kello 17.00–19.30.

Seinäjoen alueen seuroista mukaan on ilmoittautunut yhteensä 23 seuraa. Lajeina ovat esimerkiksi jalkapallo, salibandy, pesäpallo, taitoluistelu, kendo, roller derby, pikaluistelu, voimistelu, jääkiekko, hiihtolajit, yleisurheilu, maahockey, miekkailu, suunnistus, paini ja rugby.

Liikuntapäivän järjestäjinä toimivat Seinäjoen Sanomat, rinnekeskus Joupiska ja Seinäjoen kaupungin liikuntapalvelut ja Terveystalo yhteistyössä seurojen kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat