Puheenaihe

Koivuallergikoille uusi vaihtoehto – siedätys onnistuu nyt kotona otettavalla tablettihoidolla

Koivun siitepöly aiheuttaa oireita sadoille tuhansille suomalaisille.

Anneli Tuominen-Halomo

Koivuallergiasta kärsivät suomalaiset saavat jatkossa apua oireisiinsa aiempaa kätevämmällä siedätyshoitomenetelmällä.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea kertoi keskiviikkona hyväksyneensä koivuallergiaan tehoavan siedätyshoitotabletin.

Sen avulla siedätyshoitoa voidaan antaa kotona suun kautta. Tähän asti menetelmänä on ollut terveydenhuollossa annettu pistoshoito.

Itulazax-tabletista voivat hyötyä ne allergiapotilaat, joiden oireisiin apteekin myymät lievittävät allergialääkkeet eivät ole tehonneet riittävästi.

Hoidon aloittaminen vaatii lääkärin tekemän allergiatestin, jonka tulos osoittaa herkistymisen koivun ja sille läheisten puulajien siitepölylle.

Itulazax hoitaa allergian taustalla olevaa syytä eikä vain oireita. Tabletti otetaan kotona kerran päivässä ja hoito kestää kolme vuotta, kuten jo käytössä oleva pistossiedätyshoitokin.

– Kuluva kesä on ollut monille allergikoille poikkeuksellisen vaikea. Suomalaisilla potilailla on nyt ensimmäistä kertaa mahdollisuus käyttää tehokasta siedätystablettia koivun ja sille läheisten puulajien siitepölyallergian hoitoon kotona, sanoo lääkettä tuottavan lääkeyhtiö ALK:n Pohjoismaiden lääketieteellinen johtaja Peter Arvidsson tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat