Paikalliset

Viikonlopun Kyröfestillä pääosassa ovat aistinautinnot

Kyröfest järjestetään Kyrö Distilleryn tislaamon alueella.

Miikka Varila/ Kyrö Distillery

Kyrö Distillery Companyn tislaamoalueelle järjestettävä Kyröfest markkinoi itseään rehellisen hifistelyn tapahtumana.

– Rehellinen hifistely lähtee jo Kyrö Distilleryn perusarvoista. Tehdään asiat loppuun asti hyvin ja päälle vielä viimeinen silaus, Kyröfestin tuottaja Maija Romu selvittää tapahtuman slogania.

Kyröfesteillä on käytössä kolme esiintymislavaa, mutta ei varsinaista päälavaa, eikä liioin pääesiintyjää. Romun mukaan tislaamofestivaali ei uppoa perinteisen, musiikkipainotteisen festivaalin kategoriaan. Pääosassa on juurikin eri aistien hifistely: juoma, ruoka ja Kyrö Distilleryn tislaamoalue.

Kyrö Distilleryn ruisviski voitti vasta kultaa kansainvälisessä alkoholialan kilpailussa, International Wine and Spirit Competitionissa (IWCS). Tislaamon single malt -viski kilpaili maailman viskit -kategoriassa, jossa mukana oli 160 viskiä.

Kultamitalin saanutta viskierää on tuotettu ainoastaan rajallinen määrä ja se on ollut saatavilla lähinnä matkustajamyynnissä sekä ulkomailla.

Festeillä hifistelijät pääsevät maistamaan tätä mitalilaatua. Toinen hifistelyn aihe on Kyrö Distilleryn uusi viskitislaamo, johon tapahtumayleisöllä on mahdollisuus tutustua ensimmäistä kertaa.

Viskitislaamoon toteutetaan myös kolmen ruokalajin illallinen yhteistyössä seinäjokelaisen Juurella-ravintolan kanssa. Lähellä tuotetuista raaka-aineista valmistettuja annoksia pääsee nauttimaan sitä mukaan kun pöytä vapautuu. Tislaamoravintolaan ei oteta ennakkovarauksia.

Romun mukaan kyseessä on ainutkertainen mahdollisuus tutustua Kyrön uuteen tislaamon. Tislaamon käyttöön ottamisen jälkeen vastaavissa puitteissa ei enää ole mahdollisuutta illallistaa.

Tapahtuman artistit ja alueohjelma on valikoitu tislaamokokemuksen ympärille. Romun mukaan Kyröfest ei halua, eikä voi, kilpailla alueen muiden tapahtumien kanssa samoista artisteista.

– Yleensä aloitamme ohjelman suunnittelun yhdestä artistista, jonka ympärille lähdemme keräämään muuta ohjelmaa. Haluamme artisteja, joilla on hyvä meininki ja jotka tekevät omaa juttuaan täysillä.

Kyröfest 17. elokuuta:

Vuonna 2016 ensimmäistä kertaa järjestetty Napuefest-nimellä järjestetty tapahtuma kokosi ensimmäisenä vuotenaan Kyrö Distillery Companyn tislaamoalueelle 1100 vierasta. Viime vuonna alueella vieraili noin 1500 ihmistä. Myös tämän vuoden yleisötavoite on tuo 1500.

Kyrö Distilleryn alueella järjestettävässä Kyröfestissä esiintyvät Versoi Ensemble, Joshua James, Nicole Willis & Banda Palomita, Onni Boi, Peltokurki, Topi Saha, Bone Moon, Windows95Man ja Meltdown Deejays.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat