Paikalliset

Etelä-Pohjanmaan kunnat sopivat sote-yhteistyöstä – kuntayhtymämallin rakentaminen jatkuu aikataulussa

Kuvituskuva

Arkisto

Etelä-Pohjanmaan ja Isonkyrön kunnat ovat valmiita jatkamaan sote-kuntayhtymämallin rakentamista yhteisen aikataulun mukaisesti. Kuntien edustajat linjasivat asiasta maanantaisessa kokouksessaan. Kuntien edustajina kokouksessa toimivat jokaisesta kunnasta valtuuston puheenjohtaja, hallituksen puheenjohtaja ja kuntajohtaja.

Sote-kuntayhtymämallin rakentamisen tavoitteena on tehdä ehdotus Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuollon toimijasta, jonka toiminta kattaa koko nykyisen Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueen. Valmistelun tavoiteaikataulussa huomioidaan kansallisen sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistuksen eteneminen. Uusi toimintamalli on tarkoitus ottaa käyttöön 2021.

Maakunnallisen sote-valmistelutyön tueksi muodostetaan poliittinen ohjausryhmä, jonka jäsenet valitaan kuntavaalien 2017 maakuntatason paikkajakauman mukaisesti. Lisäksi maakuntavaltuustossa edustettuina olevat puolueet voivat valita edustajansa ohjausryhmään puhe- ja läsnäolo-oikeudella. Esitys ohjausryhmän kokoonpanosta sovitaan puolueiden välisissä neuvotteluissa ja se tuodaan vahvistettavaksi seuraavaan kuntien sote-kokoukseen.

Kuntien edustajat näyttivät vihreää valoa myös Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin perussopimuksen uudistamistyön jatkamiselle. Perussopimuksen uudistaminen vahvistaa kuntien omistajaohjausta. Ehdotus uudesta perussopimuksesta lähetetään lausunnolle kuntiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat