Paikalliset

Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen luennoi Seinäjoella

Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen luennoi Seinäjoella.

Petteri Kitti

Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen tulee luennoimaan Seinäjoelle. Sinkkosen vierailu on osa Lakeuden Omaishoitajien Meidän erityinen perhe -hanketta.

Hankkeessa pyritään vahvistamaan erityistä tukea tarvitsevien lasten vanhempien parisuhdetta, vanhemmuutta ja terveiden sisarusten hyvinvointia sekä tarjotaan koko perheelle hyviä hetkiä arjen yläpuolella. Lakeuden Omaishoitajien perhetoiminnan vastaava Merja Riikonen kertoo, että varsinkin erityislapsiperheiden vanhemmat ovat usein uupuneita ja kokevat riittämättömyyden tunteita.

Sinkkosen tähdittämä koulutuspäivä 4. syyskuuta käynnistää hankkeen ensimmäisen toimintakauden kahden luentokokonaisuuden voimin. Sinkkonen puhuu ammattilaisten päivätilaisuudessa erityislapsen persoonallisuuden kehityksestä ja illalla yleisöluennossa lapsen ja nuoren terveestä ja epäterveestä agressiosta. Lisäksi puhujina on erityislasten isä Arto Bäckström ja Parisuhdekeskus Katajasta Liisa Välilä.

Lakeuden Omaishoitajat järjestää tänä syksynä myös koulutuksia kriiseistä selviämisestä, vanhemmuuden rooleista ja perheen terveiden sisarusten tukemisen keinoista. Ilmajoella järjestetään 7. syyskuuta Iloosen iltapäivän tapahtuma koko perheelle ja Seinäjoella Varavirtaa vanhemmille -rentoutusryhmä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat