Paikalliset

Seinäjoen museot siirtyvät talviaikaan – syksyllä kuullaan suurmiehistä ja mahtinaisista

Kivinavetan yläkerrassa pääsee askartelemaan vanhanajan koristekonvehteja. Samalla voi kurkistaa Koiramäen kartanolla -näyttelyyn.

Riina Haapala

Seinäjoen museoiden toimipisteet - Etelä-Pohjanmaan museo sekä Suojeluskunta- ja lottamuseo - ovat siirtyneet talviaikaan.

Syyskuusta toukokuuhun museoihin voi tutustua keskiviikkoisin kello 12–18, torstaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin kello 12–16.

Koiramäen kartanolla näyttely on esillä Etelä-Pohjanmaan museossa, Kivinavetassa aina maaliskuuhun 2020 saakka. Museoalueen muut kohteet – Keidas, käsityöläisverstaat, museoapteekki ja kauppapuori sekä Liinamaan tupa pihapiireineen – ovat tutustuttavissa vain oppaan johdolla.

Syksyllä on luvassa myös runsaasti tapahtumia. Kirsi Hännisen esitelmä talousvaikuttaja Gustaf August Wasastjernasta 18.syyskuuta ja Katri Helmisen esitelmä eläinlääkäri Agnes Sjöbergistä 13. marraskuuta ovat osa museon ja kansalaisopiston yhteistä Suurmiehet ja mahtinaiset -luentosarjaa. Vaatteiden kierrätystapahtuma 2.–3. lokakuuta. liittyy Opi museossa -viikkoon, jonka teemana tänä vuonna on ilmastonmuutos. Seinäjoen kulttuuripalveluiden ValotON –tapahtuma valloittaa museoalueen marraskuun puolivälissä. Museo osallistuu tapahtumaan muun muassa tuottamalla vetonaulaksi Alexander Reichsteinin He olivat täällä –näyttelyn valoteokset.

Suojeluskunta- ja lottamuseon perusnäyttelynä jatkavat Isänmaan asialla ja Mannerheimin päämaja Seinäjoella 1918. Monin syrämellisin terveisin –näyttelyyn voi tutustua vuoden 2020 helmikuun alkuun saakka, minkä jälkeen siirrytään kotirintamalle.

Monin syrämellisin terveisin –näyttely kertoo sota-ajan kokemuksista niin rintamalla kuin kotona museon arkistosta valikoitujen kirjeiden avulla. Näyttelyyn liittyviin Kirjeiden ilta -tapahtumiin 2.10. ja 20.11. voi tulla lukemaan myös omia kirjeitään. Talvisotaa puolestaan muistellaan Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museon Tuki ry:n kanssa yhteistyössä järjestettävässä Talvisota 80 vuotta –tilaisuudessa marraskuun lopussa. Suurmiehet ja mahtinaiset -luentosarjassa valtuustosalissa on vuorossa Teemu Keskisarja ja Mannerheim juuri itsenäisyyspäivän alla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat