Paikalliset

Seinäjoen Ideapark korostaa tapahtumien, viihteen ja viipymisen merkitystä – Ensimmäiset kauppakeskuksessa esiintyvät artistit ovat jo tiedossa

Elonkerjuu esiintyy Seinäjoen Ideaparkissa 16.11.

Teppo Kangas

Marraskuussa avaava Seinäjoen Ideapark on kuvannut rakenteilla olevaa kauppakeskusta "uuden ajan kaupan ja viihteen keskukseksi".

Ideaparkiin sijoittuvien yli sadan yrityksen joukossa on huomattava määrä erilaisia viihde- ja ravintolapalveluja. Kauppakeskus tulee myös itse järjestämään säännöllisesti yleisötapahtumia ja keikkoja.

Ensimmäinen Ideaparkissa esiintyvä artisti tuli julki, kun ohjelmatoimisto Warner Music live julkisti Anna Abreun syksyn keikkakalenterin. ABREU esiintyy joulukuussa Seinäjoen Ideaparkissa. Kauppakeskuksen avajaisviikonloppuna esiintyy puolestaan Elonkerjuu.

Muutaman nimen julkitulosta huolimatta Ideaparkin toimitusjohtaja Petri Häli haluaa toistaiseksi säilyttää tulevan ohjelmiston pienenä salaisuutena.

– Avajaisiin on kovia artisteja buukattuna, sen voin luvata. Tulemme ensin julkaisemaan avajaisten ohjelman ja vasta sen jälkeen pidemmän aikavälin ohjelman. Voin luvata myös sen, että liki kaikki kotimaan eturivin artistit tulevat vierailemaan kauppakeskuksessa. Tämä on keskeinen osa ajattelumalliamme, Häli toteaa.

 

Ajattelumallilla Häli tarkoittaa jatkuvaa viihde- ja ravintolapalveluiden tarjontaa. Toimitusjohtajan mukaan pelkällä kauppakeskuksen statuksella ei enää kaupan alan toimijoiden välisessä kilpailussa menesty. Tarvitaan asiakkaiden viipymiä pidentäviä viihdepalveluja.

– Kauppakeskukset ovat niin isossa murroksessa. Asiakkaat hakevat entistä enemmän viihtyvyyttä. Ja meidän tavoitteemme on, että viipymät venyisivät kahteen, jopa kolmeen ja puoleen tuntiin, Häli selvittää.

– Viihde- ja tapahtumatuotannot lisäävät etenkin kauppakeskuksen iltakäyttöä. Ravintolat voivat olla näiden yhteydessä auki jopa puoleen yöhön saakka.

Ideaparkin viihdetarjonnan Häli laskee tuhansissa neliöissä. Kauppakeskukseen sijoittuvat esimerkiksi Duudsonit Activity Park, Sport-Areena-pelihalli, Pikseli Virtuaalipuisto, keilahalli, pakopelihuoneet sekä toiminnallinen teatteri Viihdekeskus Hollywood, johon on suunnitteilla 6D-tekniikkaa. Teatteriuutuudessa kolmiulotteiseen kuvan katsomiskokemukseen lisätään vielä haju, liikkeet ja kosketus.

Suurten yleisötapahtumien areena on kauppakeskuksen ravintolapalveluiden keskelle sijoitettu tapahtuma-areena, jonka yleisökapasiteetti lasketaan tuhansissa.

Erikoiseksi Ideaparkin oman tapahtumatuotannon tekee se, että esimerkiksi keikat ovat kaikki ilmaisia. Elävää musiikkia ja tapahtumia käytetään kauppakeskuksen markkinointiin.

– Lähtökohtaisesti kaikki ovat ilmaistapahtumia. Olemme käyneet kyllä jossain vaiheessa keskusteluja aiheesta, mutta toistaiseksi ei ole suunnitteilla maksullisia tapahtumia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ideapark julkisti pitkän listan uusia liikkeitä: nämäkin tulevat Seinäjoelle31.5.2019 10.07

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat