Paikalliset

Seinäjoki Hiphop Festival onnistui järjestäjien mukaan hyvin: "Poliisille toimitettujen määrän laskee yhden käden sormilla"

Rytmikorjaamolla järjestetään toukokuussa taistelupelitapahtuma.

Anna-Pia Ahola

Seinäjoki Hiphop Festival järjestettiin viikonloppuna kahdeksatta kertaa. Tapahtuma sujui kaikkien osapuolien mukaan viime vuotta rauhallisemmissa merkeissä, järjestäjä tiedottaa.

– Järjestelyt ovat saaneet kehuja viranomaistahoilta, sairaanhoitopiiriltä, asiakkailta, artisteilta, tapahtumassa työskenneeltä SPR:n ensihoitoryhmältä, ja päivystäneiltä poliiseilta. Lieveilmiöt tapahtuman lähistöllä on saatu hallintaan, ja itse tapahtumasta ei ilmennyt lauantain aikana yhtäkään ambulanssilähtöä tai ohjausta jatkohoitoon, festivaalin promoottori Tom Kangas kertoo festivaalin tiedotteessa.

 

Poliisi teki tehostettua valvontaa huumausaineiden suhteen, ja suuremmalla valvonnalla sai tavallista viikonloppua enemmän päihteisiin liittyviä kiinniottoja.

– Kokonaiskävijämäärään katsottuna ilmenneet huumausainerikokset ovat noin prosentin luokkaa, joten parhaan tietomme mukaan noin 99 prosenttia tapahtuman kokonaiskävijöistä eivät olleet tekemisissä huumausaineiden kanssa, Kangas toteaa.

Kangas näkee että tapahtumien syyllistämisen sijaan pitäisi katsoa asiaa niin että sekä poliisi että tapahtuma on hoitaneet työnsä hyvin.

– Tapahtuma on mahdollistanut valvonnan. Olemme toimineet täydessä yhteistyössä poliisin kanssa ja kiinniottojen määrä on mielestäni osoitus siitä että valvonta on kerrankin toiminut, Kangas sanoo.

 

Ilmenneet huumausainerikokset eivät Kankaan mukaan korreloi muiden ongelmien kanssa, vaan tunnelma festivaaleilla oli kokonaisvaltaisesti turvallinen sekä rauhallinen. Myös tapahtuman ulkoalue on tänä vuonna ollut hyvin hallinnassa.

– Poliisille toimitettujen määrän koko tapahtumasta laskee yhden käden sormilla, Kangas kertoo.

Kävijöitä tapahtumassa oli yhteensä oheistapahtumineen noin nelisen tuhatta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Poliisin tehovalvonta tuotti tulosta – Seinäjoella kymmenet kärähtivät huumeista8.9.2019 09.19
Nuorten suosima Seinäjoki Hiphop Festival juhlitaan tulevana viikonloppuna – Viranomaiset haluaa vanhempien sopivan nuorten kanssa pelisäännöistä, ja ABC asettaa ikärajan 18 vuoteen3.9.2019 15.53
Seinäjoki HipHop Festivalin festivaalijohtaja: "Ilmiö on yhteiskunnallinen, tapahtumien riepottaminen ei ratkaise asiaa"11.9.2018 09.54
Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri: Ylimääräisestä resursoinnista huolimatta HipHop-festivaaliviikonloppu työllisti poikkeuksellisen runsaasti10.9.2018 16.44
Poliisin tehostetussa huumevalvonnassa kirjattiin viikonlopun aikana Seinäjoella 34 huumerikosta – HipHop-festivaalin asiakkaista poliisivankilaan otettiin talteen toistakymmentä henkilöä10.9.2018 14.59

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat