Urheilu

Näin Huuhkajat etenee EM-turnaukseen – katkeralla Italia-tappiolla ei olennaista merkitystä

Huuhkajat treeneissä Espoossa.

Sirpa Repo / arkisto

Italia voitti Suomen jalkapallon EM-karsintaottelussa sunnuntaina Tampereella 2–1. Suomen EM-kisapaikan kohtalon kannalta tuloksella ei ollut kuitenkaan olennaista merkitystä. 

Italia johtaa karsintalohkoa puhtaalla pelillä. Italialla on koossa 18 pistettä ja sen kisapaikkaa voi pitää käytännössä varmana.

Suomi on voittanut kuudesta ottelustaan neljä ja koossa Huuhkajilla on 12 pistettä. Pisteitä Huuhkajat on menettänyt vain Italialle. 

Lohkossa saatiin sunnuntaina merkittäviä yllätyksiä, kun Armenia voitti Bosnia–Hertsegovinan 4–2 ja Liechtenstein taisteli Kreikkaa vastaan 1–1-tasapelin. Ne tulokset olivat Suomelle eduksi.

Armenia, jonka Suomi voitti Jerevanissa 2–0, nousi lohkon kolmospaikalle. Armenialla on koossa yhdeksän pistettä. 
Bosnia–Hertsegovinalla on koossa seitsemän ja pahasti rämpineellä Kreikalla vain viisi pistettä. Liechtensteinilla on yksi piste. 

Jäljellä on neljä kierrosta. Jos Suomi voittaa kotonaan Armenian sekä Liechtensteinin ja Bosnia-Hertsegovina sekä Kreikka pelaavat keskinäisessä ottelussaan tasan, on Suomi varmasti kisoissa. 

Armenia, Bosnia-Hertsegovina ja Kreikka pelaavat vielä Italiaa vastaan, eivätkä tietenkään ole voittasuosikkeja italialaisia vastaan. Suomi on jo kohdannut Italian kahdesti. 

Lokakuussa Suomi kohtaa 12.10. vieraissa Bosnian ja 15.10. Turussa Armenian. Marraskuussa Suomi pelaa Helsingissä 15.11. Liechtensteinin ja 18.11. Ateenassa Kreikan. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kanerva: Tuomari Robert Adam myönsi itsekin, ettei ollut varma kohurankkarista9.9.2019 07.41
Rankkarin Italialle aiheuttanut Sauli Väisänen teki selväksi: ”Se oli väärä tuomio, näin sen videoltakin”9.9.2019 07.36

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat