Urheilu

KymiRingin "Jekyl ja Hyde -luonne" puhuttaa – maailmanmestari kertoi painavan mielipiteensä

KymiRingin luonne puhuttaa. Kuvassa rataa testasi Eemeli Lahti elokuussa 2019.

Tuomo Seppänen

KymiRingin uunituoreella radalla elokuussa ajettu testijakso jakoi MotoGP-kuljettajien mielipiteet. Moderni rata keräsi niin kehuja kuin kritiikkiäkin.

Eniten parranpärinää aiheutti radan tekninen osuus, jota muutama kuski piti kuninkuusluokan kalustolle liian hitaana. Testeissä mukana ollut Sylvain Guintoli toppuuttelee nyt tilannetta.

Vuonna 2014 Superbiken maailmanmestariksi ajaneella ja nykyisen Suzukin MotoGP-tiimille testikuljettajan töitä tekevällä Guintolilla on ollut aikaa sulatella kokemuksiaan KymiRingiltä, jonka tulevaisuuden hän näkee varsin valoisana.

– Se on lopulta rata, josta kaikki tulevat pitämään, Guintoli esittää arvionsa Motorsport-Totalille.

Iitissä sijaitseva rata poikkeaa luonteeltaan käytännössä kaikista muista MotoGP-sarjan nykyisistä estradeista. Guintoli ei pistä sitä pahakseen.

– Radalla on eräänlainen ”Jekyll ja Hyde -luonne".  Ensimmäinen osuus on todella nopea, toinen tekninen ja hitaampi, mutta ensi silmäys kokonaisuutena siitä on se, että se on niin erilainen. Mitä enemmän sitä ajoin, sitä enemmän siitä pidin. Radalla on omanlaisensa luonne, se on erittäin ainutlaatuinen ja pidän siitä juuri siksi.

Guintoli luonnehtii ensi kauden alustavaan MotoGP-kalenteriin heinäkuun 12. päiväksi sijoitettua KymiRingiä ratana myös fyysisesti erittäin vaativaksi.

– Radan 5. mutkan jälkeen ei ole todellakaan aikaa levätä. Siitä tulee taatusti mielenkiintoista kisassa ja radan syheröllä osuudellakin on pari kovaa jarrutuspaikkaa. Mielestäni se tulee olemaan hyvä.

Testien jälkeen muutama kuljettaja totesi, että KymiRingin rata on kuin tehty Hondaa käskyttävälle MotoGP-luokan viisinkertaiselle maailmanmestarille Marc Marquezille. Guintoli ei kuittaa näkemystä niin sanotusta yhden valmistajan radasta.

– Siellä on jokaiselle jotakin. En usko, että se suosii erityisesti ketään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat