Paikalliset

Ammattikorkeakoulusta valmistuneille opiskelijoille tehty valtakunnallinen urakysely kertoo SeAMKille hyvää viestiä

Anna-Pia Ahola

Seinäjoen ammattikorkeakoulu on saanut hyvät arviot valtakunnallisessa kyselyssä, jossa Suomen 23 ammattikorkeakoulusta valmistuneilta opiskelijoilta kysyttiin heidän näkemyksiään opintojen jälkeisestä ammattiurasta.

Kysely sisälsi laajan valikoiman kysymyksiä, joiden avulla kartoitettiin valmistuneiden työmarkkina-asemaa, ammatillista sijoittumista ja arviota koulutuksesta työmarkkinoiden ja osaamisen kannalta.

Uraseurantakysely toteutettiin nyt ensimmäisen kerran, ja kyselyn kohteena olivat vuonna 2013 valmistuneet opiskelijat (AMK/YAMK). SeAMKista valmistuneista kyselyyn vastasi 330 henkilöä.

Kysely ja sen tulokset ovat osa Opetushallituksen korkeakouluille kehittämistyöhön tuottamaa tilastoaineistoa. Tuloksilla on myös vaikutus korkeakouluille myönnettävän rahoituksen määrään.

Seinäjoella voidaan vararehtori Elina Varamäen mukaan olla kyselyyn tyytyväisiä: SeAMK sijoittui kansallisessa vertailussa kolmanneksi, kun mittarina käytetään rahoituksen perusteena olevien kysymysten pisteytyksiä. Jos pisteytystä verrataan oppilaitokseen kokoon, SeAMKin sijoitus on ensimmäinen.

– Olemme luonnollisesti erittäin tyytyväisiä saamaamme tulokseen. Visiomme on, että olemme paras korkeakoulu opiskelijalle ja sen mukaisesti tavoitteemme on, että opiskelijamme ovat valmistumishetkellä tyytyväisimpiä koko Suomessa ja että he työllistyvät parhaiten, Varamäki toteaa tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat