Urheilu

Tommi Mäkiseltä kova paljastus: Kalle Rovanperä ajoi Toyotalla hurjaa vauhtia 2016 – "Ja se oli kolme vuotta sitten"

Kalle Rovanperä

Venla Tirkkonen

Kalle Rovanperän, 19, odotetaan ottavan ensi kaudella ralliuransa seuraavan suuren askeleen nousemalla Tommi Mäkisen johtaman Toyota-tallin kuljettajakolmikkoon. Mäkisen viime päivien kommentit puhuvat sen puolesta. Rovanperä saavutti viime sunnuntaina Walesin MM-rallissa WRC2 Pro -luokan mestaruuden.

Mäkinen antoi ymmärtää kisan päättäneen Power Stage -erikoiskokeen tv-haastattelussa, että Rovanperä alkaa olla valmis seuraavaan merkittävään haasteeseen, eli ajamaan MM–sarjan täysiverisellä WRC-autolla.

Mäkinen jatkoi tänään samoilla linjoilla Autosportille.

– Hän on erittäin nopea, mutta en ole varma, riittääkö nykyinen paikka R5-autolla kehittämään häntä. Kenties hänen olisi aikaa ottaa seuraava askel.

Mäkinen kieltää, että Rovanperä olisi testannut nykyistä Yaris WRC-autoa. Mäkinen myöntää kuitenkin, että Rovanperä tykitti Toyotan WRC-autolla todella vaikuttavasti, kun hänellä oli ikää vasta 16 vuotta.

– Hän ajoi autoa vuonna 2016. Teimme pienen erikoiskokeen. Hän teki nuotit ja ajoi sen jälkeen muutaman vedon. Se oli vain testiä, ei mitään suurta, mutta hän oli heti nopein. Vaikka hänellä ei ollut kokemusta autosta, hän oli nopeampi kuin Teemu (Suninen) ja Esapekka (Lappi). Ja se oli kolme vuotta sitten, Mäkinen muistuttaa.

Mäkinen haluaa saada ensi kauden sopimusasiat myös julkisesti kuntoon niin pian kuin mahdollista.

– Kenties voimme tehdä sen ensi viikolla, tai ennen Espanjan kisaa. Se olisi hyvä, Mäkinen viittaa sopimusten julkistamiseen.
Kauden toiseksi viimeinen MM–osakilpailu ajetaan 25.–27. lokakuuta Kataloniassa.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Video: Loistavan Kalle Rovanperän MM-ralli päättyi mestaruustuuletukseen – näin presidentti Niinistö noteerasi voiton7.10.2019 09.46
Tommi Mäkinen toppuutteli taas Latvala-huhuja – IS: ”Kris ja Jari-Matti ovat kumpikin hyvin samoilla viivoilla”10.10.2019 07.56
Rovanperä Toyotalle ja Latvala ulos? – IS: Näin Tommi Mäkinen reagoi virolaissivuston uutiseen8.10.2019 20.18
Tommi Mäkinen paljasti lehdelle: Tässä on Toyotan "unelmien kokoonpano" – Latvala ei ole mukana, mutta Rovanperä on7.10.2019 13.15
IS: Kohujutut Maisa Torpasta vaikuttivat Latvalaan – "Ihan varmasti olisi itselläkin kiveen kolahtanut", sanoo Toyota-pomo8.10.2019 12.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat