Puheenaihe

Nyt se on selvitetty: Näin paljon tarvitset pätäkkää ollaksesi rikas

Kun on rikas, voi ostaa vaikka Ferrarin. Köyhä saattaa saada vain verkkarit. Kuvituskuva.

Arkisto / Jussi Vehkasalo

Suomalainen on rikas, kun hänen varallisuutensa on vähintään miljoona euroa. Tämä käy ilmi Säästöpankin tuoreesta Säästämisbarometrista.

Miljoonan varallisuutta pitää rikkaan määritelmänä 25 prosenttia suomalaisista. 21 prosenttia on sitä mieltä, että jo 500 000 euron nettovarallisuus riittää rikkaan titteliin.

Suomalaisten kiinnostus vaurastumiseen näkyy muun muassa siinä, että jopa 39 prosenttia suomalaisista ilmoitti lisäävänsä tai aloittavansa sijoittamisen tai säästämisen seuraavan vuoden aikana. Säästämisen ja sijoittamisen jo aloittaneista 73 prosenttia on tyytyväisiä päätöksestään ryhtyä säästämään.

Tahto vaurastua näkyy myös säästöön ja sijoittamiseen menevissä summissa, sillä ne ovat kasvussa. Vuonna 2019 yli 400 euroa kuukaudessa säästävien osuus on kasvanut kolme prosenttiyksikköä.

15 prosenttia suomalaisista ei säästä lainkaan, ja ei-säästävien osuus on ollut jo pari vuotta laskusuunnassa.

– Suomalaiset alkavat omaksua vaurastumisen periaatteen ja sen, että pienikin säästäminen on iso askel oikeaan suuntaan, sanoo Säästöpankkiryhmän pääekonomisti Henna Mikkonen.

Säästämisen ja sijoittamisen kohteista säästötili on kaikkein suosituin, seuraavaksi suosituimmat sijoitusmuodot ovat omistusasunto ja rahastot. Osakesijoituksia on nyt 18 prosentilla suomalaisista.

Säästämisbarometri toteutettiin 18–69-vuotiaille suomalaisille internetkyselynä syyskuussa 2019. Valtakunnalliseen kyselyyn vastasi 1 629 suomalaista.

Mikä summa saisi sinut kokemaan, että olet rikas

2 miljoonaa euroa tai enemmän
35% (260 ääntä)
1 miljoona euroa
30% (219 ääntä)
500 000 euroa
15% (110 ääntä)
100 000 euroa
12% (89 ääntä)
300 000 euroa
8% (58 ääntä)
Ääniä yhteensä: 736

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat