Paikalliset

Lyseon oppilaiden Turvaa vailla -lyhytelokuva on valittu Oulun kansainväliselle lasten- ja nuortenelokuvien festivaaleille

Lyseon oppilaiden lyhytelokuva 'Turvaa vailla' on valittu Oulun kansainväliselle lasten- ja nuortenelokuvien festivaaleille.

Emil Helin

Lyseon oppilaiden tekemä Turvaa vailla -lyhytelokuva on valittu Oulun kansainväliselle lasten- ja nuortenelokuvien festivaaleille.

Elokuva on toteutettu Sibelius-Akatemian Main Art -hankkeen elokuvapajassa, joka alkoi syksyllä 2018 ja huipentui kesäkuussa 2019 ensi-iltaan Seinäjoen Bio Rexissä. Nuoret ovat itse muun muassa käsikirjoittaneet, kuvanneet, äänittäneet, valaisseet ja editoineet elokuvan ohjaajien Janiv Oskár, Toni Annala ja Santeri Norrbacka avustuksella.

Elokuva käsittelee perheväkivallan seurauksia ja lapsen toivomaa muutosta isässä. Käsikirjoituksesta vastannut Eemeli Kuusela myös itse näyttelee elokuvan pääroolin.

Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali (Oulu International Children's and Youth Film Festival) järjestetään tänä vuonna 16. kerran. Lasten ja nuorten tekemien elokuvien voittajat julkaistaan Oskari-gaalassa 22.11.2019.

– Pelkästään se, että tulee festivaaleille valituksi on elokuvantekijälle aina voitto. Siitä saa kunniamaininnan työlleen. Voittaminen olisi erittäin iso juttu, mutta se on festivaaleille päässeelle elokuvalle hyvin epätodennäköistä. Kilpailussa kun vastassa on kaikki muutkin sen hetken parhaat työt. Tuli lyseolaisille voitto tai ei, tämä on suuri juttu niin nuorille kuin eteläpohjalaiselle elokuvalle, ohjaaja ja työpajojen vetäjä Janiv Oskár toteaa tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat