Paikalliset

FC Seinäjoen naiset aloittivat kolmannen futsal-kautensa

FC Seinäjoen naisten joukkue pelaa tällä kaudella Ykkösessä. Kotipelinsä joukkue pelaa Seinäjoen Urheilutalolla.

Seinäjoen Sanomat

FC Seinäjoen naiset lähtevät tänä syksynä kolmanteen kauteensa virallisessa, Suomen Palloliiton alaisessa sarjassa. Mustina Kissoina tunnettu futsalin erikoisseura pelaa kahteen lohkoon jaetussa Ykkösessä. Seitsemän joukkueen Pohjoisen lohko käynnistyi FC Seinäjoen osalta viime viikonloppuna vieraspelillä Kokkolan GBK:n vieraana. Ottelu päättyi emäntien hyväksi 6-0 (4-0).

Joukkue on omasta mielestään ottanut vasta ensiaskeleita, ja naisten Futsal on Seinäjoella vielä ”lapsen kengissä”.

FC Seinäjoen naisten joukkue perustettiin jatkamaan Seinäjoen Sisun futsal-toimintaa, kun Sisu päätti luopua sarjapaikastaan naisten ykkösessä. Historiansa ensimmäisen ottelunsa FC Seinäjoen naiset pelasivat lokakuussa 2017.

Ensimmäiseen kauteen lähdettäessä seuralla oli pelaajasopimus 14 naisen kanssa. Nyt sopimuksia on yhteensä 15, ja täksi kaudeksi joukkuetta on vahvistettu lähialueiden kuntien pelaajilla. Uusia pelaajia joukkueeseen on liittynyt Lapuan Virkiästä ja Ilmajoen Kisailijoista.

Ensimmäisten kausien menestys on jäänyt vähäiseksi, ja usealla pelaajalle lajikokemusta on vähän. Tulevaisuuden rakentamista hidastaa samalla pelaajien vaihtuvuus. Lajin kehittymisessä on samankaltainen ongelma kuin naisten jalkapallon puolella. Pääasiassa nuorista naisista koostuva joukkue on kokenut vaihtuvuutta, kun opiskelut ja työt ovat vieneet pelaajia paikkakunnalta.

– Joukkueemme ongelma on ollut se, että joka vuosi joudumme tavallaan aloittamaan alusta. Seinäjoki on alue, josta täytyy usein lähteä lukion jälkeen opiskeluiden ja työpaikan takia muualle. Joka vuosi vähintään puolet joukkueesta vaihtuu. Siinä on yksi tekijä, miksi emme ole pärjänneet toivotulla tavalla. Mutta hyvä puoli on se, että laji kiinnostaa, ja uusia tulijoita on, joukkueenjohtaja Hanna Metsälä kertoo.

Futsalissa alusta aloittaminen tarkoittaa sanan mukaisesti alusta aloittamista, sillä vaikka pelaajalla olisi jalkapallotausta, laji ei ole sama kuin jalkapallo. Vaaditut lajitaidot ovat erilaiset, samoin taktinen osaaminen.

Kauden tavoite on Metsälän mukaan maltillinen.

– Tavoite on, että saisimme jo pisteitä. Sarjasta on ennakkoon vaikea sanoa, mikä meidän taso tulee olemaan, sillä mukana on joukkueita, joita vastaan emme ole pelanneet. Toivon mukaan olemme keskikastissa, ja jos kehitys jatkuu, loppukaudesta taistelemme pisteistä kaikkien sarjan joukkueiden kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat