Paikalliset

Seinäjoen Ideaparkin avajaisiin odotetaan tuhansia kävijöitä – toimitusjohtaja uskoo kauppakeskuksen menestykseen

Seinäjoen Ideaparkin toimitusjohtaja Petri Häli osasi varautua tiiviiseen projektiin. Ennen Seinäjokea hän on työskennellyt Oulun Ideaparkissa.

Riina Haapala

Seinäjoen Ideapark avaa ovensa huomenna torstaina.

– Jännittää hirveästi, toimitusjohtaja Petri Häli naurahtaa.

Hänen mukaansa jännityksen aiheita on ollut kolme. Ensin jännitti, saadaanko kaikki tilat vuokrattua.

– Nykypäivänä aika harva kauppakeskus on saatu avattua sataprosenttisella täyttöasteella. Sitten on jännittänyt, saadaanko tämä aikataulussa valmiiksi ja viimeiseen asti saadaan jännittää, että saadaan kaikki tehtyä.

Kolmas jännityksenaihe on se, löytävätkö asiakkaat Ideaparkkiin.

– Jännittää, että olenko yksin täällä torstaina. Äiti ja isä ovat luvanneet tulla käymään, että saadaan jono ovelle, Häli nauraa.

Todellisuudessa asiakkaista tuskin on torstaina pulaa. Pelkästään Power ja XXL odottavat tarjoustensa perässä tulevan tuhansia ihmisiä. Heitä varten on varattu kauppakeskuksen D-sisäänkäynti, kun avajaispäivän nauhanleikkaukset ja muut juhlallisuudet tapahtuvat B-sisäänkäynnillä.

 

Häli on ollut Seinäjokea ennen rakennuttamassa ja avaamassa Oulun Ideaparkkia. Seinäjoen Ideapark on tosin 2,5 kertaa Oulun kauppakeskusta isompi ja tuonut toimitusjohtajan mukaan saman verran lisähuolia. Toisaalta Häli osasi jo jonkin verran varautua siihen, mitä tuleman pitää.

– Minulla on kolme puhelinta, jotka soivat 200 kertaa päivässä. Osasi varautua, että viimeiset kuukaudet ja viikot ovat henkisesti raskaita.

Projekti on ollut tiivis, mutta verrattain lyhyt. Häli kävi tontilla ensimmäisen kerran reilu 1,5 vuotta sitten, kun sinne tuotiin ensimmäinen kaivinkone. Tuolloin hän ei tuntenut paikkakuntaa, mutta kiittelee siitä, kuinka hyvin asiat ovat sujuneet.

– Missään vaiheessa ei tullut fiilistä, ettei tämä onnistu, pakataan kamat ja lähdetään.

 

Kun kaikki Ideaparkin liikkeet julkistettiin, sosiaalisessa mediassa oli pettyneitä, jotka ihmettelivät, miksi tämä tai tuo ei tullutkaan. Muutama liike on kuitenkin sellainen, että ne ovat pop up -liikkeitä joulun alla. Hälin mukaan tilat eivät jää tyhjilleen.

– Meillä on toimijoita tulossa, jotka eivät ehtineet tähän. Isoja, ulkomaisia toimijoita, jotka avaavat ensimmäisen kvartaalin aikana. Aika monta sellaista, jotka on lueteltu jossain, on tulossa, Häli kertoo.

– Olemme myös tietoisesti jättäneet muutaman pop up -tilan, koska on toimijoita, jotka eivät pysty sitoutumaan kuin sesonkeihin.

 

Häli on luottavainen siihen, että kauppakeskus pärjää, mutta myöntää, että yritysten täytyy myös itse tehdä töitä.

– Tietysti se vähän hämärtyykin, kun sanotaan, että liikkeen edestä kulkee neljä miljoonaa ihmistä, mutta yrittäjien pitää saada heidät tulemaan sisälle. Se, mikä on vääjäämätöntä, on, että erikoiskaupan painopiste tulee siirtymään tänne, Häli sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tämäkin liike avaa Ideaparkissa – ensi keväälle luvassa vielä uusia julkistuksia8.11.2019 18.00
Komia Liikenne ja Ideapark yhteistyöhön – lisäliikennettä iltoihin ja viikonloppuihin7.11.2019 13.54
Tässä ovat Seinäjoen Ideaparkkiin tulevat liikkeet – kaikki tilat vuokrattu31.10.2019 15.22
Kantatie 67:n uudet liikennejärjestelyt käyttöön – ely-keskus pyytää varautumaan ruuhkiin5.11.2019 08.56

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat