Paikalliset

Seinäjoen joulukausi avataan lauantaina – pukki ja ponit paikalla koko päivän

Riina Haapala

Seinäjoen joulunavaus järjestetään lauantaina 23. marraskuuta Keskustorilla. Virallinen osuus puheineen kestää pari tuntia, mutta ohjelmaa on koko päivälle.

– Ehtii paremmin käydä ja tavata joulupukkia, perustelee Seinäjoen Yrittäjien toiminnanjohtaja Kaisa Metsänranta.

Kaupunkijuna kiertää keskustan korttelia kello 12–18. Keskustorilla puolestaan on poniratsastusta. Sekä kaupunkijuna että poniratsastus ovat maksuttomia.

Joulupukki on paria taukoa lukuun ottamatta paikalla kello 12–18. Metsänrannan mukaan tällä halutaan varmistaa, että jokainen ehtii tavata joulupukin.

– Aiempina vuosina on tullut palautetta, että joulupukin luo on ollut tungosta eivätkä kaikki ole ehtineet joulupukkia nähdä.

Joululaulut soivat Keskustorilla koko päivän ja kello 16 alkaa Solina-kuoron esiintyminen. Tämän jälkeen omat joulutervehdyksensä tuovat niin kaupunki, yrittäjät kuin seurakuntakin.

 

Tänä vuonna joulunavauksen yhteydessä ei järjestetä ilotulitusta. Metsänranta kertoo, että ilotulitus maksaa melko paljon ja ilotulituksia on lyhyen ajan sisällä useita.

– Mietimme, että mihin joulunavaukselle varatut rahat käytetään. Kun ilotulitusta ei järjestetä, pystymme tarjoamaan kaupunkijunan ja poniratsastuksen kaikille maksuttomana.

 

Viime vuonna joulunavausviikonloppuna järjestettiin myös Keskuspuiston joulumarkkinat. Tänä vuonna sellaisia ei ole luvassa. Sosiaalisessa mediassa on myös haaveiltu pidempiaikaisesti joulutorista. Metsänrannan mukaan toive on tiedostettu, mutta joulutoria ei ainakaan tälle joululle ole luvassa. Sen sijaan Metsänranta kannustaa yrityksiä levittäytymään myös ulos joulunavauksen aikaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat